Şi-a minţit părinţii că a fost răpită, dar ea era de fapt la întâlnire. Ce a urmat este de-a dreptul incredibil

O minoră din Bălceşti şi-a alertat părinţii că a fost răpită şi drogată. Aceştia nu au stat pe gânduri şi au anunţat de urgenţă poliţia, iar tatăl fetei a plecat şi el să o caute. Totul s-a dovedit însă a fi o înscenare a adolescentei care a recurs la o minciună atât de gravă doar pentru a se putea întâlni cu un băiat.

RomaniaTV.net
02 feb. 2016, 08:50
Şi-a minţit părinţii că a fost răpită, dar ea era de fapt la întâlnire. Ce a urmat este de-a dreptul incredibil

În noaptea de vineri, 29 ianuarie, o minoră în vârstă de 14 ani din Bălceşti, judeţul Vâlcea a ieşit la întâlnire cu iubitul, în timp ce părinţii o ştiau la meditaţii. De aici până la o mare încurcătură nu a fost decât un pas.

Surse din Bălceşti au declarat pentru voceavalcii.ro că minora s-a panicat la un moment dat, când a văzut că în maşina cu care iubitul ei venise să o ia, mai erau încă doi bărbaţi. Şi după ceva timp, pentru că întârziase destul de mult de acasă, de frică, fata le-a dat un mesaj părinţilor, spunându-le că a fost răpită şi drogată şi că şi-a pierdut cunoştinţa.

Părinţii, fără să stea pe gânduri, au sunat la 112, cerând ajutorul autorităţilor. Nici tatăl fetei însă nu a stat cu mâinile în sân, ci a plecat în căutarea ei. Numai că, între timp, minora şi-a rugat partenerul de întâlnire să o ducă acasă, iar acesta s-a conformat fără probleme şi a lăsat-o în faţa blocului.

Doar că, din neglijenţă, tatăl fetei nu a fost anunţat de sosirea la domiciliu a fiicei sale, iar când s-a întâlnit în trafic, pe DJ 644 A, cu presupusul răpitor şi crezând că minora se află în maşină, a intrat intenţionat în coliziune cu autoturismul în cauză. Mai mult, el a distrus capota şi parbrizul autovehiculului în cauză, ameninţându-i pe cei trei ocupanţi cu un pistol cu proiectil din cauciuc, deţinut legal.

Conform IPJ Vâlcea, presupusul răpitor este Ion B., iar pe tatăl fetei îl cheamă Ion B., cei doi fiind testaţi cu aparatul etilotest de către poliţiştii ajunşi la faţa locului. Tatăl minorei avea o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care i s-a reţinut permisul de conducere.

Surse juridice ne-au declarat însă că cercetările au continuat pe toate planurile, iar faţa de 14 ani a fost dusă luni, 1 februarie 2016, la Medicină Legală acolo unde s-a stabilit că nu a fost agresată fizic şi nici drogată, ea recunoscând în final, în faţa oamenilor legii, că a inventat întreaga poveste de frică.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat pistolul cu proiectil din cauciuc, deţinut legal, încărcător şi 7 cartuşe, permisul de armă fiind retras. Urmează a se lua măsura anulării dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.

Cu privire la posibilitatea comiterii unei agresiuni asupra minorei, au fost efectuate verificări la Spitalul municipal Drăgăşani şi Serviciul de Medicină – Legală, nefiind confirmate existenţa de loviri sau alte violenţe asupra tinerei.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii stări de fapt şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ameninţare, lipsire de libertate şi act sexual cu o minoră” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.