Sibiul va avea stadion nou până la sfârşitul anului. Valoarea investiţiei va fi de 16 milioane de euro

Stadionul Municipal din Sibiu va fi refăcut până la finalulul anului 2018. Arena va avea 19.000 de locuri acoperite, încălzire în gazon şi tabele electronice.

26 mart. 2018, 14:37
Sibiul va avea stadion nou până la sfârşitul anului. Valoarea investiţiei va fi de 16 milioane de euro

Noua arena va fi construită pe actualul amplasament, iar tribunele vor fi reconstruite pe rând, astfel că AFC Hermannstadt, gruparea ce are mari şanse să promoveze în Liga 1 la finele actualului se zon va putea în continuare să joace aici, chiar dacă o parte a arenei va fi în construcţie.

Stadionul urmează să aibă 19.000 de locuri (cu 5.000 mai multe decât acum), teren încălzit, instalaţie de nocturna şi tabele electronice de marcaj. De asemenea, vor fi amenajate încă 240 de locuri de parcare. Valoarea investiţiei este de aproximativ 16 milioane de euro.

Continuăm să investim în sport pentru că recunoaştem importanţa acestuia în creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii oraşului nostru. De la deschiderea sălilor de sport şi a curţilor şcolilor şi liceelor pentru asociaţiile şi cluburile sportive şi amenajarea unor zone de sport în parcuri şi în cartiere şi până la modernizarea Stadionului Municipal, Primăria Sibiu finanţează substanţial sportul, în limitele legilor şi a bugetului existent.

Vom contracta a două etapă de modenizare a Stadionului, principala bază sportivă a oraşului, care se va transforma într-un spaţiu modern pentru evenimente sportive„, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat de tribuna.ro.