Sicriul cu trupul lui Florin Cioabă ajunge în România la ora 20.50. Înmormântarea,vineri sau sâmbătă

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va ajunge în România cu o cursă de linie, marţi seară, la ora 20.50. De la Aeroportul Otopeni, acesta va fi preluat de o maşină mortuară şi dus la morga unui spital din Capitală, înainte de a fi transportat la Sibiu, unde familia şi apropiaţii aşteaptă să-şi ia rămas bun de la cel autointitulat regele internaţional al romilor. Înmormântarea, anunţată iniţial pentru vineri, ar putea fi amânată până sâmbătă.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 07:34
Sicriul cu trupul lui Florin Cioabă ajunge în România la ora 20.50. Înmormântarea,vineri sau sâmbătă

Avionul cu trupul lui Florin Cioabă a decolat din Antalya şi va face o escală de 5 ore la Istanbul, înainte să ajungă în România.

Fiul cel mic al lui Florin Cioabă, Daniel Cioabă, a declarat, marţi, la România TV, că sicriul tatălui său va fi adus în ţară cu o cursă de linie, marţi seară, la ora 20.50, pe Aeroportul Otopeni. De acolo, va fi preluat de o maşină care îl va duce la morga unui spital din Capitală, înainte de a fi transportat la Sibiu, unde va fi înmormântat „vineri sau cel târziu sâmbătă”.

„Data şi detaliile înmormântării vor fi stabilite de consiliul de coroană. Sicriul este unul de stejar, oarecare, în valoare de 3.600 de euro, care a fost cumpărat din Bucureşti”, a spus, la România TV, Daniel Cioabă.

Până la funeralii va fi gata şi monumentul funerar, potrivit fiului cel mic al lui Florin Cioabă. „Va fi o cruce înaltă de 3-4 metri şi un cavou din marmură sau granit, similar cu ce este la Ion Cioabă„, a precizat Daniel Cioabă.

Familia lui Florin Cioabă a renunţat la ideea de a da în judecată spitalul din Turcia, deşi fiul cel mare, Dorin, spunea că autointitulatul rege al romilor a murit din cauza unei intervenţii greşite a medicilor. Daniel Cioabă a explicat că pe lângă cei 15.000 de dolari plătiţi în avans pentru spitalizare, familia va mai achita, prin virament, încă 22.000 de dolari, în cursul zilei de marţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a decolat în urmă cu puţin timp de pe aeroportul din Istanbul şi se îndreaptă spre Bucureşti. Aeronava este aşteptată pe Aeroportul Internaţional Otopeni în jurul orel 20.50.