Siegfried Mureşan: Declaraţia lui Juncker confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în Guvernul Dăncilă

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan consideră că declaraţia lui Jean Claude Juncker confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în Guvernul Dăncilă, el subliniind că încrederea este principalul ingredient de care ai nevoie pentru a avea o preşedinţie de succes a Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
29 dec. 2018, 11:20
Siegfried Mureşan: Declaraţia lui Juncker confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în Guvernul Dăncilă

„De ce este încrederea atât de importantă? Deoarece, pe durata celor şase luni de zile, trebuie să ajungi la soluţii care sunt bune pentru toate cele 28 de state membre ale UE, iar celelalte state membre trebuie să aibă încredere că soluţiile pe care le propui respectă valori europene şi sunt bune pentru toate ţările. În plus, în cele şase luni de zile vorbeşti în numele întregii Uniuni Europene, iar celelalte 27 de state membre trebuie să aibă încredere că, la momentul la care vorbeşti public despre deciziile luate, spui exact ceea ce s-a decis în interior. De aceea încrederea este atât de importantă”, explică eurodeputatul.

El menţionează care sunt motivele pentru care Uniunea Europeană a pierdut încrederea în Guvernul Dăncilă: „1. Datorită atacurilor la justiţie. 2. Datorită modului în care gestionează economia. Toţi indicatorii Comisiei Europene sunt pe roşu privind evoluţiile economice din România. Europa ştie că Dăncilă, Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici duc România în criză economică. 3. Datorită modului în care PSD-ul îşi vorbeşte de rău propriul popor. Viorica Dăncilă a spus negru pe alb în scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene după protestele din 10 august lucruri neadevărate despre românii aflaţi în stradă şi a repetat aceste minciuni în discursul său din plenul Parlamentului European în luna octombrie”.

„Din toate aceste motive Uniunea Europeană nu mai are încredere în Viorica Dăncilă şi miniştrii săi. În plus, Uniunea Europeană ştie că aceşti miniştri nu sunt pregătiţi să conducă Europa timp de şase luni de zile. Este ca dacă trebuie să jucăm finala Ligii Campionilor, iar noi trimitem în teren o echipă retrogradată din Teleorman”, mai afirmă Mureşan.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră că România este bine pregătită din punct de vedere tehnic, dar „nu a înţeles sarcina” asigurării Preşedinţiei Consiliului UE. România este „bine pregătită din punct de vedere tehnic” pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker pentru „Welt am Sonntag”. Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin „ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.