Sigur vrei sa afli mai multe despre celulele stem

In ultima perioada am tot auzit despre serviciile bancilor de celule stem, dar ce exact face o astfel de entitate si cum poate ea sa ne asiste in procesul de recoltare, stocare si de transplantare a celulelor stem?

17 sept. 2018, 17:14
Sigur vrei sa afli mai multe despre celulele stem

O banca de celule stem este o entitate juridica, care are ca si obiectiv recoltarea, stocarea si trasportul grefelor de celule stem. In esenta, prin intermediul serviciilor unei banci, puteti trece prin toti pasii necesari detinerii unei grefe inca din momentul nasterii micutului vostru. Primul pas este insasi recoltarea de celule stem, aceasta operatiune este total non-invaziva atat pentru mama cat si pentru fat si asigura culegerea mostrelor necesare din sangele ombilicar si din cel placentar. Nu trebuie sa va faceti niciun fel de grija in legatura cu acest procedeu deoarece el se desfasoara fara niciun fel de risc atat pentru mama cat si pentru fat.

Dupa ce recoltarea are loc, mostrele captate sunt apoi transportate in regim de maxima urgenta in locatia bancii. Acolo, acestea sunt curatate de toate celulele care nu joaca un rol important in crearea grefei de celule stem, iar mai apoi congelate pana la o temperatura de -196 de grade celsius. Pe tot parcursul acestor doua procese, mostrele de celule stem sunt atent supravegheate de specialisti, medici si cercetatori astfel incat integritatea lor sa nu fie compromisa. De asemenea, pe tot parcursul stocarii, celulele stem se afla in conditii de maxima siguranta. Spre exemplu, acestea salasluiesc in recipente pline cu azot lichid care le permit pastrarea sub o temperatura constanta. Aceste recipiente pot mentine respectiva temperatura si in cazul in care alimentarea cu curent este intrerupta. De asemenea, datorita modului de constructie a acestora, ele pot rezista si unei suite de calamitati naturale precum cutremurele, inundatiile sau chiar si incendiile. Avand in vedere importanta cruciala pe care celulele stem o au pentru proprietarii lor si pentru rudele acestora, bancile asigura stocarea lor in conditii de maxima siguranta si securitate, tocmai pentru a preveni aparitia oricarui fel de prejudiciu sau dauna.

In cazul in care, dupa preluarea grefei de celule stem de catre banca, proprietarul acesteia sau chiar si parintii lui au nevoie de ea, banca o pune la dispozitie intr-un mod rapid si fara niciun fel de intarzieri. Cu toate acestea, pot aparea diferite restrictii atunci cand vorbim despre punerea la dispozitie a grefei de celule stem. Aceasta nu va ajunge direct in mainile parintilor, ci va fi transportata direct catre un centru de transplant, dar in functie de acreditarile pe care o banca de acest gen poate sa le detina, este posibil ca grefa sa fie refuzata de catre centrul de transplant. Tocmai de aceea trebuie sa optati pentru serviciile unei banci care sa detina acreditarea JACIE, aceasta, la nivel international, reprezinta cel mai inalt standard de calitate a serviciilor pe care o banca de celule stem poate sa il detina. Singura astfel de entitate din Romania care functioneaza la acest standard este insasi Stem Sure. Aceasta permite furnizarea grefelor in orice colt al lumii, pentru orice fel de centru de transplant.

Drept dovada a calitatii serviciilor oferite de catre Stem Sure sta insasi faptul ca pana acum, aceasta banca a avut o rata de succes de 10 transplanturi din 10, fapt ce a demonstrat exact modul profesional si diligent in care Stem Sure isi desfasoara activitatea. Avand in vedere modul uluitor in care celulele stem pot fi utilizate pentru a trata diferite maladii si de asemenea si avansurile tehnologice realizate din ce in ce mai des in acest domeniu, putem fi siguri ca pe viitor, grefele de celule stem recoltate in prezent vor putea oferi solutii viabile in fata oricarui fel de maladie care ar putea sa ne ameninte persoanele dragi.