SILE CĂMĂTARU a fost eliberat din închisoare VIDEO

Sile Cămătaru este liber, dar are interdicţie de a părăsi Bucureştiul. Decizia a fost luată de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

12 nov. 2013, 10:16
SILE CĂMĂTARU a fost eliberat din închisoare VIDEO

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, judecat într-un dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova, în urma unei decizii definitive a ICCJ.

„Decizia a fost pusă în aplicare în noaptea de luni spre marţi, el nu se mai află în custodia Penitenciarului Rahova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană.

De asemenea, instanţa supremă a decis eliberarea din arest a lui Marian Sîrbu, judecat în acelaşi dosar. Sile Cămătaru şi Marian Sârbu au interdicţie de a părăsi Bucureştiul.

În 19 aprilie, tot Curtea de Apel Bucureşti i-a respins lui Sile Cămătaru o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, pe motiv că aceasta este inadmisibilă.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, şi alţi 11 membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

VEZI ŞI Fraţii Cămătaru îşi conduc afacerile din închisoare, prin reţelele de socializare

Aceştia fuseseră reţinuţi, împreună cu alţi 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti”, situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, „generatoare de beneficii financiare substanţiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informaţii obţinute cu ocazia percheziţiilor.