Silvio Berlusconi, CONDAMNAT la închisoare

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Mediaset. Totuşi, Berlusconi nu va ajunge după gratii, ci fie va fi consemnat la domiciliu, fie va trebui să execute muncă în folosul comunităţii, conform unei legi a amnistiei pentru vârstnici, care este în vigoare în prezent în Italia pentru a preveni supraaglomerarea închisorilor.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 17:49
Silvio Berlusconi, CONDAMNAT la închisoare

Curtea de Casaţie din Italia a confirmat condamnarea la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală în cazul lui Silvio Berlusconi în procesul Mediaset, relatează ziarul La Repubblica, potrivit Mediafax.

Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, nu va ajunge în închisoare datorită vârstei înaintate.

Silvio Berlusconi fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice. Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice.

Împreună cu Berlusconi au fost condamnaţi foşti directorii executivi ai trustului Mediaset Daniele Lorenzano şi Gabriella Galetto, precum şi producătorul cinematografic Frank Agrama.

Cazul se referă la achiziţionarea de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox.

Trustul Mediaset, aparţinând familiei lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 – 1998, la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.

Este improbabil ca Berlusconi să ajungă în închisoare, în contextul vârstei înaintate. Însă fostul premier italian ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunităţii.