Meteorolog ANM: Se anunţă temperaturi de primăvară în următoarele zile VIDEO

Meteorologul Silviu Grigore a vorbit la România TV despre prognoza din zilele următoare. Se anunţă temperaturi de luna martie, mai ridicate decât ar trebui să avem în această perioadă. Vremea se anunţă frumoasă şi săptămâna următoare.

13 feb. 2017, 14:36
Meteorolog ANM: Se anunţă temperaturi de primăvară în următoarele zile VIDEO

Se anunţă temperaturi de primăvară, însă până atunci valul de frig determinat de aerul polar care ne-a afectat în ultimele zile şi care a adus temperaturi extrem de scăzute  rămâne de interes pe parcursul orelor şi nopţii următoare.

Codul Galben emis de ANM va fi în continuare valabil pentru Moldova, Muntenia şi estul Transilvaniei. În aceste zone, la noapte, mercurul va coborâ sub pragul gerului, sub -10 grade celsius.

În zilele următoare, însă, aerul polar se retrage, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât ar trebui să avem în această perioadă.

Dacă marţi dimineaţă avem valori de până la -20 de grade în estul Transilvaniei, în zilele următoare vom avea ceea ce meteorologii numesc anomalii termice pozitive. Pe parcusul zilelor de miercuri, joi şi vineri, de la temperaturi negative dimineaţa, vom avea chiar şi 15 grade în cursul zilei. Astfel că, în următoarele zile, vremea ne va oferi temperaturi de martie după cele de gerar.

În Capitală, marţi dimineaţă temperatura poate să scadă până la -11 grade, -19 grade, iar la prânz în jur de 0 grade. În zilele următoare se va încălzi, iar spre sfârşitul săptămânii este posibil să avem teperaturi de până la 8 grade în Capitală.

Şi săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi pozitive în timpul zilei.