Simona Halep a dezvăluit secretul victoriei cu Şarapova: „Am simţit că pot… să o bat”. Ce spune de viitoarea adversară

Simona Halep a declarat, miercuri, că evoluţia bună din meicul cu Maria Şarapova este rezultatul muncii depuse după ce a fost eliminată de rusoaică, în turul I al US Open.

04 oct. 2017, 12:11
Simona Halep a dezvăluit secretul victoriei cu Şarapova: „Am simţit că pot… să o bat”. Ce spune de viitoarea adversară

„A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit bine şi ceea cea am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei şi vreau să mă bucur de moment. Astăzi a fost diferit pentru că nu o învinsesem niciodată, aşa că asta face momentul un pic special. M-am simţit ca şi când aş fi jucat aşa şi înainte şi încă pot juca aşa. Acum vreau să mă bucur de ceea ce am făcut astăzi şi mâine mă pot gândi la următorul meci”, a declarata Halep.

Ea a detaliat munca pe care a depus-o după US Open: „Am stat mai mult pe teren, m-am antrenat mai mult, am exersat serviciul mai mult. Am servit coşuri de mingi la rând. Am văzut că dacă sunt concentrată şi încrezătoare, pot lovi maximum ce pot. Am fost foarte consistentă azi, cu încredere. Am fost relaxată şi… De fapt, de multe ori când am jucat cu ea, am simţit că pot… să o bat, dar nu s-a întâmplat. Am spus că azi va fi doar un alt meci, am vrut doar să dau tot ce am, să stau concentrat, calmă şi să fiu pozitivă.” 

 

Simona Halep despre viitoarea adversară: Dacă va fi Kasatkina, poate e momentul unei revanşe

 

Simona Halep spune că ambele posibile adversare din sferturile de finală ale China Open, rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA, sunt jucătoare complicate.

 

„Amândouă sunt adversare complicate. Am jucat împotriva Dariei Kasatkina (n.r. – săptămâna trecută), aşa că poate e momentul unei revanşe, dar nu ştii niciodată. Este un adversar dificil, loveşte diferit şi luptă până la final. Trebuie să mă uit la ce am făcut la Wuhan, ce nu am făcut şi să încerc să joc mai bine. Radwanska are un joc foarte diferit. Trebuie să joc apropae de linii şi să fiu agresivă. Cu ambele trebuie să fiu concentrată aşa cum am fost azi, să încerc să joc cel mai bun tenis şi să nu mă gândesc la rezultat”,a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.


Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2 şi calificându-se în sferturile de finală ale China Open.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la China Open. Anterior, cea mai bună performanţă a ei la competiţia chineză a realizat-o în 2014, când a atins tot faza sferturilor de finală.