Simona Halep a făcut un pas mare în istoria tenisului. Le-a întrecut deja pe Maria Şarapova şi Kim Clijsters

Simona Halep şi-a asigurat poziţia de lider al clasamentului WTA şi după turneul de la Indian Wells, astfel că până pe 2 aprilie nu mai poate fi detronată. Astfel ea punctează semnificativ într-un clasament istoric, cel al numărului de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.

14 mart. 2018, 17:51
Simona Halep a făcut un pas mare în istoria tenisului. Le-a întrecut deja pe Maria Şarapova şi Kim Clijsters

Simona Halep va depăşi trei legende ale tenisului în clasamentul all time al săptămânilor petrecute în fotoliul de lider mondial, pe Kim Clijsters (Belgia), deţinătoare a patru titluri de Grand Slam, Maria Şarapova (Rusia), cvintuplă câştigătoare în turneele majore, şi Tracy Austin (SUA) – 2 titluri de Grand Slam. Simona, aflată la a 19-a săptămână de domnie în circuitul WTA, este sigură că va rămâne pe prima poziţie pentru încă cel puţin trei săptămâni după ce principala urmăritoare, Wozniacki, a fost eliminată de Kasatkina în optimi la Indian Wells. Halep va ajunge aşadar la 22 de săptămâni, întrecându-le pe Clijsters (20 de săptămâni), Şarapova (21 de săptămâni) şi Austin (21 de săptămâni).

SIMONA HALEP PETRA MARTIC (ora 22:00) LIVE ONLINE STREAM VIDEO DIGI SPORT INDIAN WELLS

Astfel, Simona Halep Halep nu mai poate fi detronată de nimeni la Indian Wells, şi nici la turneul de la Miami, programat în perioada 20 martie – 1 aprilie. Diferenţa dintre Simona şi Caroline Wozniacki (2 WTA) este de 685 de puncte în acest moment, dar ecartul se poate mări pe măsură ce Simona, calificată în sferturi, va avansa în turneul de la Indian Wells. Românca se va distanţa oricum la începutul concursului de la Miami, doarece daneza are mult mai multe puncte de apărat după ce a jucat finala din 2017, pe când Halep s-a oprit în sferturile de anul trecut.

Simona Halep va urca pe poziţia a 14-a în clasamentul săptămânilor petrecute în total pe locul 1 mondial. În faţa sa în acest clasament, pe locul 13, se află Dinara Safina, din Rusia, cu 26 de săptămâni petrecute în fruntea ierarhiei fetelor.