Simona Halep a început în forţă Turneul Campioanelor 2. A câştigat la scor prima partidă

Principală favorită în Turneul Campioanelor 2 care a început marţi la Sofia, Simona Halep şi-a respectat statutul şi a câştigat cu 6-3, 6-3 prima partidă din Grupa Serdika, jucată împotriva rusoaicei Anastasia Pavliucenkova.

29 oct. 2013, 19:20
Simona Halep a început în forţă Turneul Campioanelor 2. A câştigat la scor prima partidă

Aflată pe locul 14 în clasamentul WTA şi cu cinci turnee câştigate în acest an, Simona Halep a fost desemnată cap de serie numărul 1 în Turneul Campioanelor 2, care se desfăşoară la Sofia.

Citeşte şi Simona Halep: A fost un an incredibil pentru mine, mă simt extraordinar

Românca face parte din Grupa Serdika, alături de Anastasia Pavliucenkova, Maria Kirilenko şi Alize Cornet, bilanţul meciurilor directe cu aceste adversare fiind 5-0, înaintea acestui turneu. După seara de miercuri bilanţul a devenit 6-0, compatrioata noastră învingând-o cu 6-3, 6-3 pe Anastasia Pavliucenkova, a 26-a jucătoare a lumii. Jocul a fost la discreţia Simonei, care a început cu break, iar după ce şi-a pierdut serviciul în game-ul 6 a revenit în avantaj cu un re-break, ducând scorul la 4-3, după care a încheiat primul set cu 6-3.

Setul al doilea a fost fără istoric, din două break-uri Simona ajungând la 5-1, moment în care s-a relaxat un pic, şi-a pierdut propriul serviciu, iar apoi a pierdut şi pe serviciul adversarei, după care a încheiat meciul în forţă, cu un as şi un game la 15, scorul final fiind 6-3, 6-3.

În cealaltă partidă a grupei, Alize Cornet a câştigat după ce Maria Kirilenko a abandonat lupta la scorul de 5-0 pentru franţuzoaică.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în semifinalele competiţiei dotat cu premii totale de 750.000 de dolari.

Citeşte şi Simona Halep a câştigat într-un an cât în întreaga carieră. Românca se apropie de Top 10