SIMONA HALEP a intrat oficial în Top 10 al tenisului mondial. Săptămâna aceasta joacă la PARIS

SIMONA HALEP a devenit oficial a treia jucătoare română de tenis care ajunge în primele zece locuri ale clasamentului WTA, luni fiind dat publicitaţii clasamentul care atestă urcarea o poziţie a jucătoarei noastre, care săptămâna trecută a atins sferturile de finală la Australian Open.

27 ian. 2014, 07:03
SIMONA HALEP a intrat oficial în Top 10 al tenisului mondial. Săptămâna aceasta joacă la PARIS

SIMONA HALEP a acces oficial în Top 10 al tenisului, după performanţa de săptămâna trecută, de la Australian Open, unde a atins sferturile de finală. Ea urmează astfel altor două românce, , respectiv actualul său manager, Virginia Ruzici, care a ajuns până la locul 8, şi Irina Spârlea, care a ocupat locul 7. Ascensiunea SIMONEI HALEP a început în mai 2013, când se afla pe locul 64 în lume, dar apoi a reuşit să câştige nu mai puţin de şase turnee WTA, fiind desemnată „Most Improved Player” în circuitul profesionist feminin.

Dacă Sorana Cîrstea a coborât două poziţii, până pe locul 23, Monica Niculescu a reuşit un salt spectaculos, de zece locuri, şi se află pe 54. Alexandra Cadanţu a coborât şi ea trei locuri, până pe 63.

Americanca Serena Williams este încă lider detaşat, urmată de Victoria Azarenka (Belarus) şi de chinezoaica Na Li, câştigătoarea primului turneu de Mare Şlem al anului.

În această săptămână, SIMONA HALEP participă în turneul de la Paris, unde o va avea ca adversară în primul tur pe franţuzoaica Kristina Maldenovic. Apoi, în turul secund, SIMONA HALEP ar urma să joace cu învingătoarea partidei Andrea Petkovic (39 WTA) – Bojana Jovanovski (41 WTA).

SORANA CÎRSTEA, a doua jucătoare română a momentului, joacă săptămâna aceasta în Thailanda, la Pattaya, şi o întâlneşte în primul tur pe slovaca Anna Schmieldova (75 WTA).