SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 6-1, 6-1, victorie cu emoţii la Roland Garros: „Visez la un Grand Slam” UPDATE

Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a calificat, miercuri în turul doi la Roland Garros, după ce a trecut de americanca Alison Riske, locul 83 WTA, scor 2-6, 6-1, 6-1, într-o oră şi 34 de minute.

30 mai 2018, 04:49
SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 6-1, 6-1, victorie cu emoţii la Roland Garros: „Visez la un Grand Slam” UPDATE

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 6-1, 6-1. După un prim set pierdut fără drept de apel cu 2-6, după ce a fost condusă cu 5-0 şi care a durat 42 de minute, Halep a revenit şi nu i-a mai dat nicio şansă sportivei americane.

Numărul 1 mondial s-a impus cu 6-1 în setul doi după 24 de minute, iar în setul trei a câştigat cu 6-1, după 28 de minute.

În turul doi, Halep va evolua contra unei alte americance, Taylor Townsend, locul 72 mondial.

Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, în 2017, la Cincinnati, când s-a impus Halep.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE:

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 6-1, 6-1, Halep arată că este nr. 1 WTA

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 6-1, urmează set decisiv.

* Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul următor, Dulgheru a pierdut primul set cu Kontaveit.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 5-1

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 5-0, Simona s-a dezlănţuit în setul secund.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, 2-0, debut în forţă pentru Simona în setul al doilea.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-6, Simona pierde categoric primul set.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 2-5, vine şi primul break.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 1-5, Simona cîştigă cu greu primul game ale setului, Riske serveşte pentru câştigarea setului.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 0-2, Simona îşi pierde şi propriul serviciu.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE 0-1, Halep pierde la avantaje primul game al meciului.

UPDATE. Americanca Taylor Townsend va fi adversara româncei Simona Halep în turul al doilea la Roland Garros, dacă liderul mondial al tenisului feminin va trece miercuri de Alison Riske, la debutul său în cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Townsend (22 ani, 72 WTA) a învins-o marţi pe franţuzoaica Myrtille Georges cu 6-4, 6-2.

Invingatoarea partidei Halep – Riske se va duela cu invingatoarea partidei dintre Townsend sau Georges. Partida ar urma sa se dispute joi in runda a doua, insa programul primei saptamani poate fi bulversat si mai tare de ploile anuntate la Paris.

Inaintea meciului cu Riske, Simona a fost intervievata de Tennis Magazine, care a intrebat-o pe Simona cum va reactiona daca va reusi sa castige in sfarsit Roland Garros.

„Nu cred ca voi avea o reactie deosebita. Pe interior, sigur! Pot spune ca visez sa castig un Grand Slam, dar nu ma gandesc cum voi reactiona.”, a spus Simona pentru Tennis Magazine. 

 
 

Înainte de debutul la Roland Garros,  sportiva americană Alison Riske, numărul 83 mondial, a jucat la turneul de la Nurnberg, unde a ajuns până în finala pe care a pierdut-o în fașa suedezei Johanna Larsson, locul 59 WTA, cu scorul de 7-6 (4), 6-4.

Alison Riske a beneficiat la turneul din Germania de abandonul unei românce, Sorana Cîrstea, în sferturile de finală.

Simona Halep și Alison Riske s-au mai întâlnit de două ori până acum. Ambele meciuri s-au terminat cu victoria lui Halep.

Simona Halep – Alison Riske LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT

Partida dintre Simona Halep și Alison Riske fusese programată inițial pentru marți seara, dar ploaia și întunericul au făcut imposibilă desfășurarea acesteia. Meciul a fost reprogramat pentru azi, de la ora 12:00, primu duel al zilei de pe arena Philippe Chatrier.

Simona Halep joacă, în a patra zi de concurs, abia primul său meci la ediția din acest an de la Roland Garros, fapt puțin obișnuit pentru un lider mondial. Ploaia care a perturbat programul de marți, dar și programarea meciului acesteia, ultimul al zilei, au împiedicat-o pe jucătoarea nostră să debuteze marți la Paris.

Liderul mondial se duelează cu Alison Riske, o americancă în vârstă de 27 de ani afată în prezent pe locul 83 în clasament. Cel mai sus, Riske a ocupat poziția a 36-a, în mai 2017, iar singurul său titlu datează din 2014, când s-a impus la Tianjin. A mai pierdut alte 5 finale, una chiar în urmă cu 4 zile, când a fost învinsă în ultimul act de la Nürnberg de Johanna Larsson.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT: Cu o zi inainte de startul editie din 2018 a Roland Garros-ului, Simona Halep s-a distrat pe cinste alaturi de trei mari tenismeni, Rafael Nadal, Novak Djokovic si Alexander Zverev.

La invitatia organizatorilor, Simona a luat parte la Kids Day, jucand alaturi de cei trei impotriva mai multor copii.

Djokovic si Nadal s-au intrecut in glume, in timp ce Simona a zambit non-stop. Totul in fata unei arene Philippe Chatrier arhipline.

SIMONA HALEP – ALISON RISKE LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT: Cosmin Hodor, managerul Simonei Halep, a vorbit despre valoare de piaţă a sportivei noastre, pe care o estimează la trei milioane de euro.

„Faptul că Simona a ajuns numărul 1 e meritul ei, pentru că a stat acolo, a luptat, că joacă și și-a așteptat momentul cel mai bun în care a ajuns numărul 1 mondial. Nu l-a tras la sorți.

 

SIMONA HALEP – ALISON RISKE LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT: În momentul de față ea e cel mai bun ambasador al sportului românesc. Valoarea de piață e dată mult și de țara din care provii. Probabil că valoarea de piață a Simonei în momentul ăsta în România poate fi de 2-3 milioane, dar stai să te gândești dacă ți-ai dori să ai multe branduri, să te asociezi cu toată lumea mai ales când joci.

Acum, programul ei e foarte încărcat. Orice asociere a ta cu altcineva presupune niște obligații. Tu trebuie să vezi dacă în calendarul tău pe anul respectiv poți să-ți asumi obligațiile alea”, a spus Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep, pentru Digi24.

Simona Halep este extrem de apreciată pentru spiritul antreprenorial. A avut de unde învăţa, dacă ţinem cont că, în ultimii ani, a devenit apropiată de Ion Ţiriac, unul dintre miliardarii României. Publicaţia americană Tennis World a enumerat, luna trecută, proprietăţile pe care sportiva le deţine în prezent.

Sub titlul „Simona Halep face investiţii uriaşe în timp ce câştigurile îi cresc”, revista noteză că: „Simona Halep continuă să investească. Ocupanta locului 1 în ierarhia WTA a trecut bariera celor 20 de milioane de euro câştigate din tenis şi investeşte din ce în ce mai mult”. Simona Halep deţine mai multe hoteluri la munte. De asemenea, alte două hoteluri se află în costrucţie, pe litoralul Mării Negre.

„Împreună cu familia ei, în special tatăl ei, Stere, şi fratele ei, Nicu, deţine mai multe clădiri în oraşul ei natal, Constanţa. De asemenea, are un un hotel de 4 stele lângă Poiana Braşov, iar recent şi-a închis cafeneaua din Constanţa pentru a construi un alt hotel”, continua sursa citată.

 

„A plătit două milioane de euro pentru a cumpăra un alt hotel în Braşov, în timp ce altul e construit în Mamaia. Halep ştie cum să se descurce în business, având o relaţie specială cu bogatul om de afaceri, Ion Ţiriac, patron al turneului de la Madrid. Sponsorizează, de asemenea, şi o echipă feminină de hochei”, mai preciza publicaţia din SUA.

Roland Garros se va disputa în perioada 27 mai – 10 iunie, iar toate meciurile Simonei Halep vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net

SIMONA HALEP – ALISON RISKE LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT: Alison Riske învinsă de Larsson în finala de la Nurnberg, înaintea confruntării cu Halep de la French Open

Jucătoarea suedeză Johanna Larsson, locul 97 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Nurnberg, învingând-o în finală pe sportiva americană Alison Riske, numărul 105 mondial, scor 7-6 (4), 6-4.

Larsson a câştigat meciul într-o oră şi 46 de minute.

Printre adversarele Johannei Larsson la Nurnberg s-a numărat şi Irina Begu, care a abandonat în primul tur în faţa suedezei.

Şi Alison Riske a beneficiat la turneul din Germania de abandonul unei românce, Sorana Cîrstea, în sferturile de finală.

Pentru Riske urmează confruntarea cu liderul WTA Simona Halep, în primul tur la Roland Garros. Larsson va juca în runda inaugurală de la French Open cu sportiva americană Bethanie Mattek-Sands.

Partida ar fi trebuit să se dispute marţi seară, însă a fost amânată pentru miercuri din cauza faptului că programul zilei s-a decalat din cauza ploii căzute după prânz.

Jocul Simonei Halep va fi urmat de meciurile Kei Nishikori (Japonia/N. 19) – Benoit Paire (Franţa), Georgina Garcia Perez (Spania) – Caroline Wozniacki (Danemarca/N. 2) şi Lucas Pouille (Franţa/N. 15) – Cameron Norrie (Marea Britanie).

Halep (26 ani), principala favorita si finalista la editia de anul trecut, are 2-0 in meciurile directe cu Riske (27 ani, 83 WTA), pe care a mai invins-o in 2015, la Roma, in turul al doilea, cu 6-3, 6-0, si anul trecut in primul tur la Beijing, cu 6-3, 3-6, 6-2.

Riske are totusi o victorie in fata Simonei, la junioare, in 2007, la Orange Bowl, cu 6-3, 6-2.

Programul de miercuri de pe Terenul Philippe Chatrier

Simona Halep [1] vs Alison Riske 
Kei Nishikori [19] vs Benoit Paire
Georgina Garcia Perez vs Caroline Wozniacki [2]
Lucas Pouille [15] vs Cameron Norrie

Programul de miercuri de pe Terenul Suzanne Lenglen

Viktoria Kuzmova vs Elina Svitolina [4]
Jaume Munar vs Novak Djokovic [20]
David Goffin [8] vs Corentin Moutet
Alizé Cornet [32] vs Pauline Parmentier

Roland Garros. Meciul dintre Simona Halep si Alison Riske poate fi urmarit video live stream aici sau aici