SIMONA HALEP, în semifinale la Stuttgart după victoria cu ANASTASIJA SEVASTOVA

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 26 WTA, calificându-se în premieră în acest an în semifinalele unui turneu, la Porsche Tennis Grand Prix.

28 apr. 2017, 15:42
SIMONA HALEP, în semifinale la Stuttgart după victoria cu ANASTASIJA SEVASTOVA

UPDATE. Simona Halep a început târziu, după ora locală 22.00, sfertul de finală de la Stuttgart şi a arătat o uşoară lipsă de concentrare la debut, fiind cu gândul, poate, la acel dublu 6-0, de anul trecut, din finala de la Bucureşti. Fără calităţi fizice impresionante, Sevastova este o jucătoare experimentată, şireată, cu execuţii surpinzătoare. Letona are însă o oarecare lejeritate în anumite momente şi căderi în evoluţie, iar Halep a ştiut când să o penalizeze, impunându-se fără probleme.

În primul set, Simona Halep a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea, dar Sevastova a făcut rebreak. Nici în următoarele trei ghemuri jucătoarele nu şi-a fructificat serviciul. Această serie a fost întreruptă de jucătoarea română, la scorul de 5-3, cu un seviciu solid, care a pus capăt setului, cu 6-3, după 31 de minute de joc.

 

Simona Halep şi-a continuat evoluţia bună în setul secund, câştigând patru ghemuri la rând. A făcut apoi o pauză, permiţându-i adversarei să ia un ghem, pe propriul serviciu, apoi românca a încheiat conturile, cu 6-1, după o oră de joc.

În faza următoare, Halep o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 19.30, pe Laura Siegemund, locul 49 WTA, care a trecut, în sferturi, după un meci-maraton, de peste trei ore, de sportiva cehă Karolina Pliskova locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Germana a învins-o clar pe Halep anul trecut, tot la Stuttgart, cu scorul de 6-1, 6-2, în optimile de finală.

În cealaltă semifinală vor evolua, sâmbătă, de la ora 17.00, sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 19 WTA, şi rusoaica Maria Şarapova, fără clasament WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în penultimul act este recompensată la Porsche Tennis Grand Prix cu 30.563 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

În urma rezultatelor din turneul de la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Dominika Cibulkova din Slovacia şi va reveni pe locul 4 WTA, în ierarhia care va fi publicată luni.

SIMONA HALEP – ANASTASIJA SEVASTOVA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. Simona Halep e la un meci distanță de prima semifinală din 2017. După victoria clară obținută în fața Barborei Strycova, cu 6-2 6-3, cea mai bună jucătoare din România o va întâlni pe letona Anastasija Sevastova, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Stuttgart.

Halep, care n-a reușit să ajungă mai sus de faza sferturilor de finală în niciun turneu jucat în actualul sezon, se află într-o formă foarte bună – ea nu a pierdut niciun set în cele trei meciuri jucate pe zgură în 2017. Este vorba despre cele două confruntări din Fed Cup, de săptămâna trecută, cu Heather Watson și Johanna Konta și de cea cu Strycova, din runda precedentă de la Stuttgart. 

Și următoarea ei adversară, Sevastova, vine tot după o victorie în fața lui Konta, 6-3 7-5, în optimile de finală ale turneului Premier din Germania. Anterior, în primul tur, ea trecuse de Sam Stosur, cu 6-1 4-6 6-3.

Cea mai bună performanță a letonei în 2017 o reprezintă semifinala jucată la Dubai, acolo unde a fost învinsă, în drumul spre finală, de Caroline Wozniacki.

Meciul de vineri, din sferturile de finală de la Stuttgart, va fi o reeditare a finalei de anul trecut a Open-ului de la București. Atunci, Simona Halep și-a adjudecat al doilea trofeu WTA pe zgura din România, după un 6-0 6-0 în fața letonei. Anterior, cele două s-au mai întâlnit de patru ori: Sevastova a câștigat două confruntări, Halep, una, iar o alta s-a încheiat cu abandonul româncei în momentul în care adversara conducea cu 5-0.

Învingătoarea meciului va juca în semifinale cu cea care va câștiga sfertul Siegemund – Pliskova.