SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER 6-0, 3-6, 6-2. Halep va juca finala la Montreal

Simona Halep a izbutit calificarea în finala turneului de la Montreal după ce a învins-o în penultimul act pe nemțoaica Angelique Kerber, scor 6-0, 3-6, 6-2. După acest meci, jucătoarea din România și-a asigurat urcarea pe locul 3 în clasamentul WTA. Simona Halep și-a asigurat un cec de 241.840 dolari și 585 puncte WTA

30 iul. 2016, 13:42
SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER 6-0, 3-6, 6-2. Halep va juca finala la Montreal

UPDATE: SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER 6-0, 3-6, 6-2. Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, după victoria cu Angelique Kerber. După acest rezultat, jucătoarea noastră va urca pe locul 3 WTA. În cealaltă semifinală, se vor duela Madison Keys, locul 12 WTA, și Kristina Kucova, locul 121 WTA.

„N-a fost deloc ușor, e o jucătoare puternică. Meciul a fost mult mai strâns în setul doi. Am dat niște puncte gratuite în setul secund. E frumos că voi juca finala. Le mulțumesc tuturor pentru că au venit la acest meci. Sper să fac o treabă bună în finală. Da, voi juca și la dublu, n-am nicio problemă în a juca în continuare” , a declarat Halep, care sâmbătă noapte face pereche cu Monica Niculescu în semifinale la dublu. Cele două vor juca în această seară împotriva cuplului format din Andreja Klepac și Katarina Srebotnik.

Din păcate, tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au fost învinși de cuplul Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia/N. 3), cu 6-4, 6-3, sâmbătă, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 4.089.740 dolari.

Mergea și Tecău, care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au cedat după 71 de minute.

Românii, capi de serie numărul cinci, vor primi 59.510 dolari și 360 de puncte ATP.Cei doi români au reușit doi ași și au comis 6 duble greșeli, în timp ce adversarii au avut 5 ași și 4 duble greșeli, salvând ambele mingi de break create de Mergea și Tecău.

Halep le-a eliminat la Montreal pe Daria Gavrilova, Karolina Pliskova şi Svetlanja Kuzneţova, iar Kerber a trecut de Lucic-Baroni, Elina Svitolina şi Daria Kasatkina.