Simona Halep are nevoie de votul vostru pentru a o învinge pe Maria Sharapova

Simona Halep și Maria Sharapova se înfruntă din nou, de data aceasta pe site-ul WTA. Pentru titlul de "jucătoarea lunii mai" se înfruntă românca SIMONA HALEP, MARIA SHARAPOVA, câștigătoarea turneului ROLAND GARROS, dar și Serena Williams.

11 iun. 2014, 03:08

Puteți vota pentru SIMONA HALEP pe site-ul WTA

Simona Halep a urcat, în premieră, pe locul trei în clasamentul WTA dat publicităţii luni, după cea mai bună performanţă a carierei sale, finala de la Roland Garros.

Simona Halep devenea pe 17 martie anul acesta jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile în ierarhia feminină a tenisului mondial (locul 5). Halep egalase performanţa reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie, după ce în data de 27 ianuarie devenise a treia româncă din istorie care intra în ”top ten” mondial, după Spîrlea şi actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8). Ascensiunea tinerei jucătoare române (22 ani) a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia – 2013, Doha – 2014), pierzând anul acesta finalele de la Madrid şi Roland Garros, ambele în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Simona Halep a depăşit-o în clasament cu aproape 500 de puncte pe poloneza Agnieszka Rawanska şi se află la circa 1.015 de locul secund, ocupat de chinezoaica Na Li. Lider incontestabil e americanca Serena Williams.

Simona Halep a mărturisit că nu se aştepta să ajungă atât de rapid între primele trei jucătoare de tenis ale lumii, relatează portalul wtatennis.com, luni, în ziua când românca a urcat pe locul 3 în ierarhia WTA. 

‘Sigur că este uimitor să fiu în Top 3. A venit foarte repede. Nu mă aşteptam în acest an. Acum însă, fiindcă mă aflu aici, trebuie să mă bucur de acest moment şi să capăt mai multă încredere’, a declarat Halep, învinsă sâmbătă de rusoaica Maria Şarapova în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.