Simona Halep are statuie în Olt. Cum arată campioana noastră, prin ochii unui artist FOTO

Artistul Cătălin Mihalache, cunoscut pentru sculpturile în culori vii ale unor personalități contemporane, personaje din povești ori figuri istorice, a realizat o statuie a Simonei Halep, reprezentând-o pe tenismenă în momentul în care a devenit lider mondial și a primit un aranjament floral cu cifra 1.

23 oct. 2017, 16:27

Statuia, realizată din fier beton în numai trei zile, după cum afirmă Cătălin Mihalache, este amplasată în curtea artistului, din satul Prooroci, comuna Milcov, alături de o statuie tip caricatură a lui Smiley, de o sculptură înfățișând-o pe Albă-ca-Zăpada și de o statuie de patru metri a unui personaj cu chip de rege, numit Revelionul.

Mihalache a declarat luni, pentru Agerpres, că a decis să realizeze o statuie a Simonei Halep pentru că s-a bucurat de faptul că jucătoarea româncă de tenis face o imagine bună țării și pentru că a trăit cu emoție momentele când aceasta a ajuns numărul unu mondial.

Artistul din Milcov a menționat că s-a grăbit să îi facă această statuie Simonei Halep deoarece a vrut să fie primul care face acest lucru.

M-am bucurat că încă mai există cineva care face o imagine bună țării, că există o româncă numărul unu mondial. Mi-a creat emoții, m-am uitat cu plăcere și cu admirație la televizor. Să dea Dumnezeu să tot apară asemenea oameni. Am realizat-o (statuia Simonei Halep — n.r.) în trei zile, imediat cum am auzit că a devenit numărul unu mondial și am văzut fotografiile. Am vrut să fiu primul care îi face statuie și am reușit„, a spus Mihalache.

El a precizat că, la fel ca la celelalte statui din curtea sa, a folosit și acum fier beton pentru că a descoperit că este rezistent și a folosit tot vopseluri în culori ce îi exprimă stilul unic. Statuia Simonei Halep are o înălțime de doi metri, la fel ca și cea a lui Smiley.

Sculpturile reprezentând-o pe Simona Halep, Smiley, Revelionul și personajele de poveste, sunt amplasate în curtea artistului din comuna Milcov și pot fi observate și de dincolo de gardul împrejmuitor al gospodăriei artistului, însă el spune că oamenii din sat nu sunt interesați de artă, fiind mai mult preocupați de traiul zilnic.

În urmă cu trei ani Cătălin Mihalache a câștigat un premiu pentru originalitate la emisiunea „Românii au talent”.