Simona Halep, cele mai importante două săptămâni ale carierei. Poate ajunge numărul 1 mondial

Simona Halep va debuta marţi la Roland Garros şi este văzută de majoritatea specialiştilor favorită la câştigarea trofeului.

29 mai 2017, 07:22
Simona Halep, cele mai importante două săptămâni ale carierei. Poate ajunge numărul 1 mondial

Mats Wilander, triplu câştigător la Roland Garros, în prezent analist Eurosport, a declarat înainte de startul turneului că Simona Halep şi Garbine Muguruza sunt marile favorite din acest an. Serena Williams lipseşte pentru că este însărcinatăm, Maria Şarapova nu a fost invitată, Petra Kvitova face primele sale mişcări pe terenul de tenis după aproape şase luni, iar Angelique Kerber nu se înţelege deloc bine cu zgura, dovadă că a fost eliminată pentru al doilea an consecutiv în primul tur la French Open.

Citeşte şi CNN a aflat secretul Simonei Halep. Românca a dezvăluit care este plăcerea sa vinovată

Dacă Simona confirmă aşteptările specialiştilor ea va fi noul număr 1 mondial. Practic, această performanţă depinde de parcursul său în acest două săptămâni la Paris. Condiţia conjuncturală, eliminarea lui Angelique Kerber, a fost îndeplinită. Numărul 1 mondial a pierdut, în primul tur, în fața Ekaterinei Makarova (28 de ani, locul 40 WTA), după o oră şi 22 de minte de joc, scor 6-2, 6-2. Astfel, dacă Simona Halep va câştiga turneul de la Paris va fi noua regină a tenisului mondial.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2017. Patru românce joacă astăzi în primul tur. Programul zilei la Paris

Marţi, Simona o va întâlni pe slvaca Jana Cepelova, pe care a învins-o în 2014, la US Open, în turul secund, dar în faţa căreuia a pierdut acum doi ani, în primul tur la Wimbledon. În turul doi ar întâlni-o pe învingătoarea dintre jucătoarea germană Tatjana Maria (a învins-o pe Halep de două ori, în 2009) şi chinezoaica Ying-Ying Duan. Daria Kasatkina este cea mai periculoasă potenţială adversară din turul trei, iar în optimi ar putea juca împotriva Elenei Vesnina, Carlei Suarez Navarro sau chiar Soranei Cîrstea. Cea mai periculoasă adversară din sferturi ar fi Elina Svitolina, pe care a dominat-o în finala de la Roma până să se accidenteze.