Antrenorul Simonei Halep dezvăluie adevarata problemă a sportivei: „E ironic, dar adevărat”

Simona Halep are doar două victorii în 2017, iar Daniel Dobre, unul dintre antrenorii ei, a depistat principala problema a jucătoarei aflate pe locul 5 în clasamentul WTA.

21 mart. 2017, 14:37
Antrenorul Simonei Halep dezvăluie adevarata problemă a sportivei: „E ironic, dar adevărat”

Daniel Dobre crede că jocul Simonei Halep are mult potențial de creștere.

„Simona este un talent remarcabil, și încă nu și-l folosește în întregime. Ce o împiedică? Pe de o parte, perfecționistul și standardele foarte înalte pe care le pretinde de la ea. E ironic, dar adevărat. Apoi, condițiile de la antrenament, unde joacă fantastic, sunt diferite de cele din meciuri, unde intervin emoțiile mizei și crisparea”, a declarat daniel Dobre pentru treizecizero.ro.

Simona Halep a revenit la Indian Wells după o lună de pauză pentru refacerea tendinitei de la genunchi, accidentare pe care o poartă după ea de la Singapore de anul trecut. Este o situație nouă pentru ea aceasta, de a fi nevoită să facă o pauză atât de mare din cauza unei probleme fizice.

„Nu a mai fost până acum accidentată serios și te sperii. Este normal să reacționezi așa, într-o situație nouă, în care nu știi cât e de grav, cât va dura, și până unde poți juca cu durere. După ce a tratat local problema, următorul pas este ca echipa ei medicală să depisteze cauza rădăcină și să prevină reapariția ei – acest lucru se încearcă acum”, a mai spus antrenorul.

Una dintre ipoteze este că această tendinită este o accidentare „de compensare”, cauzată de faptul că Simona Halep a încercat, un timp, să-și protejeze glezna sucită la meciul de Fed Cup cu Germania. Atunci, problema a fost agravată și de faptul că Simona Halep a intrat a doua zi pe teren și a jucat din nou, lucru pe care nu l-ar fi făcut dacă ar fi fost un turneu obișnuit și nu Fed Cup: „Lumea nu înțelege cât e de greu să câștigi un meci de Fed Cup, chiar și cu jucătoare mai slabe. Valorile jucătoarelor se egalizează și e multă presiune”.

Daniel Dobre a dezvăluit că Simona Halep a învățat să ia viața un pic mai relaxat de când l-a adus pe Darren Cahill în echipă: „Australienii și vesticii în general au o perspectivă mai echilibrată asupra vieții decât noi românii: când muncești, muncești, dar trebuie să te și relaxezi și să crești ca om”. Dobre spune că este unul din aspectele la care Cahill a contribuit foarte mult: o învață pe Simona Halep să se deschidă și să aibă experiențe diverse off-court, să fie mai tolerantă cu ea însăși, mai generoasă și răbdătoare, iar acestea se vor translata și pe teren.