SIMONA HALEP-DARIA KASATKINA, ce spune Simona: Trebuie să o fac să alerge, e puţin accidentată, ca şi mine

SIMONA HALEP-DARIA KASATKINA. Simona Halep, numărul patru mondial, a apreciat că meciul său cu germanca Tatjana Maria, câștigat cu 6-4, 6-3, joi, în turul al doilea la Roland Garros, a fost unul de nivel foarte bun.

02 iun. 2017, 06:58
SIMONA HALEP-DARIA KASATKINA, ce spune Simona: Trebuie să o fac să alerge, e puţin accidentată, ca şi mine

SIMONA HALEP-DARIA KASATKINA. „Cred că a fost un meci dificil. Nu am mai jucat contra ei de mulți ani și nu mă așteptam să joace la un nivel așa de înalt, astfel că la început am fost un pic nesigură. Nu știam exact ce trebuie să fac, cum să o atac sau dacă să fac un pas în spate ori să joc la fel”, a mărturisit Halep după meciul cu Tatjana Maria, citată de site-ul WTA.

Am început să alternez jocul. Cred că forehand-ul a fost mult mai bun ca în primul tur, dar încă pot face mai mult cu el. Am pierdut câteva servicii, dar cred că am servit destul de bine. Cred că meciul a fost excelent, de un nivel foarte bun, a fost o adversară foarte dificilă”, a mai spus Halep.

Halep a fost învinsă de Tatjana Maria, fostă Malek (29 ani, 104 WTA), în ambele meciuri anterioare, jucate în 2009, în primul tur la Monzon (Spania), cu 6-1, 6-3, și în finală la Makarska (Croația), 6-1, 4-6, 6-4.

E bine că am câștigat în două seturi (o oră și 22 de minute). Cred că asta îți dă mai multă încredere. Mă simt comfortabil pe teren, dar asta nu înseamnă că va fi la fel și în turul următor. Trebuie să iau toate lucrurile pozitive din aceste două tururi și să mă gândesc la următorul”, a afirmat Halep.

Românca, a treia favorită la Roland Garros (a doua rămasă în cursă, după Karolina Pliskova), a reușit cu Tatjana Maria 23 de winners și a făcut 19 erori neforțate.

SIMONA HALEP-DARIA KASATKINA. Următoarea sa adversară va fi rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie numărul 26, și ea o fostă câștigătoare a turneului de la Roland Garros la junioare. Kasatkina a luat primul său titlu pe zgură, la Charleston.

Sunt nerăbdătoare să joc împotriva ei. De fiecare dată când joc cu ea e un meci dificil. Are un topspin forehand foarte bun, așa că va fi greu. Trebuie să o fac să alerge, pentru că și ea e un pic accidentată, ca și mine”, a declarat Halep, amuzându-se pe seama faptului că ambele jucătoare au venit la Paris cu accidentări la glezne. „Va fi un meci dificil, dar e o mare provocare pentru mine. Mă simt pregătită, simt că am încredere și am șansa mea să înving. Așa că trebuie doar să urmez planul contra ei și să cred că pot câștiga”, a conchis Simona Halep.

Halep (25 ani) a câștigat singurul meci direct cu Kasatkina (20 ani, 28 WTA), anul trecut, la Miami, în turul al doilea, cu 6-3, 7-5.