Simona Halep, desemnată în premieră jucătoarea anului de către WTA. Moment memorabil la decernarea trofeului

Simona Halep (27 de ani), nr. 1 mondial, a fost desemnată, vineri, de către WTA, cea mai bună jucătoare a anului 2018.

19 oct. 2018, 14:00
Simona Halep, desemnată în premieră jucătoarea anului de către WTA. Moment memorabil la decernarea trofeului

Simona Halep câştigă acest trofeu în premieră, la finalul unui an în care a triumfat pentru prima dată în carieră într-un turneu de Grand Slam, Roland Garros, şi pe care l-a încheiat pentru a doua oară în carieră în fruntea ierarhiei mondiale.

Simona Halep le-a devansat pe Angelique Kerber, Petra Kvitova, Naomi Osaka şi Caroline Wozniacki. În 2018, Simona Halep a reuşit să câştige la Roland Garros şi a ajuns şi în finala de la Australian Open. A câştigat de asemenea turneele de la Montreal şi Shenzen.

Simona Halep, premiată la CINCI CATEGORII într-o anchetă „New York Times”. Vezi TOATE CLASAMENTELE

Trofeul pentru echipa anului a fost câştigat de Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (ambele din Cehia), iar cel pentru debutanta anului 2018 a fost luat de Aryna Sabalenka (Belarus). Kiki Bertens (Olanda) a primit din partea WTA un trofeu pentru maniera în care şi-a îmbunătăţit jocul, iar cea mai bună revenire din 2018 a avut-o Serena Williams (SUA).

„Cu siguranţă am avut un an extraordinar, cel mai bun din cariera mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Este un premiu minunat, foarte important şi sunt foarte fericită că l-am câştigat. Înseamnă foarte mult pentru mine că m-am calificat de cinci ori aici. Am amintiri grozave de la Singapore, este un oras special pentru mine. Chiar dacă sunt tristă că nu pot juca în acest an, sunt foarte fericită că sunt din nou aici pe scenă”, a declarat Simona Halep în momentul în care a primit distincţia.

La finalul discursului, liderul mondial a oferit şi un moment amuzant: „Sunt foarte tristă că nu pot juca, vreau o îmbrăţişare!”. rezentatorul a întrebat-o de la cine ar vrea să primească o îmbrăţişare. „De la tine”, a fost răspunsul sportivei , care a primit, apoi, îmbrăţişarea primită. „Sunt cel mai norocos bărbat din lume”, a fost ultima replică a comentatorului.