Simona Halep – Destanee Aiava 7-6, 6-1 în primul tur la Australian Open 2018. Urmează Eugenie Bouchard

Simona Halep a câştigat, marţi, meciul din primul tur la Australian Open 2018, scor 7-6, 6-1 cu australianca de doar 17 ani Destanee Aiava. Românca a avut emoţii în primul set, câştigat la tie-break după ce a salvat două mingi de set. Al doilea set a fost câştigat lejer de Simona Halep, care o va întâlni în turul al doilea pe Eugenie Bouchard.

16 ian. 2018, 06:36
Simona Halep – Destanee Aiava 7-6, 6-1 în primul tur la Australian Open 2018. Urmează Eugenie Bouchard

Simona Halep a început greu meciul. Destanee Aiava a lovit puternic, decisiv, în timp ce românca s-a deplasat greu și a lovit scurt. Australianca de 17 ani a condus cu 5-2, moment în care a cerut intervenția medicului și a mers la vestiare, acuzând probleme din cauza căldurii. După reluarea jocului, meciul s-a schimbat total. Aiava a făcut multe greșeli, n-a mai fost sigură și jocul ei n-a mai funcționat. Halep a profitat și a revenit, câștigând meciul în tie-break.

Setul doi a început prost pentru Halep. În al doilea game, a călcat greșit și a căzut, acuzând mari probleme la gleznă. După intervenția medicului, românca a revenit și a jucat mai precaut, n-a mai forțat, dar a reușit să facă două break-uri și să își câștige fără emoții serviciul, calificându-se în turul doi, unde o va întâlni pe Eugenie Bouchard.