SIMONA HALEP, direct în turul 2 la Indian Wells 2018. Şanse mici să fie depăşită de Wozniacki în ierarhia WTA

Simona Halep are şanse mari să rămână lider mondial şi după Indian Wells.

RomaniaTV.net
03 mart. 2018, 10:28
SIMONA HALEP, direct în turul 2 la Indian Wells 2018. Şanse mici să fie depăşită de Wozniacki în ierarhia WTA

După ce a fost nevoită să se retragă înainte de semifinale de la Doha, din cauza unei accidentări, Simona Halep revine pe teren săptămâna viitoare, la Indian Wells, turneu transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport şi pe care campioana noastră l-a câştigat în 2015.

La ediţia din acest an, Halep merge din postura de lider mondial, poziţie pe care are mari şanse să o păstreze şi la finalul turneului din California. Asta pentru că principala sa urmăritoare, Caroline Wozniacki, are mai multe puncte de apărat.

Anul trecut, daneza a ajuns în sferturile de finală, în timp ce Halep s-a oprit în turul 3. Ambele au fost învinse de Kristina Mladenovic, cea care avea să piardă în semifinale în faţa viitoarei câştigătoare, Elena Vesnina.

Astfel, cu un avans de 440 de puncte în fruntea ierarhiei WTA, Simonei îi este suficientă o calificare în turul 4 pentru a rămâne pe primul loc. O misiune care nu pare deloc una dificilă, în condiţiile în care românca are bye în runda inaugurală şi va intra direct în turul al doilea.

În cazul în care Halep este eliminată în turul 3, Wozniacki va redeveni numărul 1 mondial dacă va câştiga turneul la care s-a mai impus în 2011. De asemenea, cu o prezenţă în ultimul act şi o înfrângere a Simonei în turul al doilea, campioana de la Australian Open va urca din nou pe locul 1.