Simona Halep, campioană la Dubai după 3-6, 6-3, 7-6 în finala cu Elena Rybakina. Este trofeul nr. 20 în circuitul WTA!

Simona Halep, 2 WTA, s-a impus, sâmbătă, la Dubai, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5) în finala cu Elena Rybakina. Este trofeul cu nr. 20 pentru româncă în circuitul WTA, din 37 de finale disputate!

22 feb. 2020, 17:12
Simona Halep, campioană la Dubai după 3-6, 6-3, 7-6 în finala cu Elena Rybakina. Este trofeul nr. 20 în circuitul WTA!

Simona Halep a fost încurcată ]n primul set de serviciul precis al kazahei. Încurajată de procentajul ridicat al primei mingi, Elena Rybakina a agresat cu forehand-ul, asumându-și erorile iminente. Break-ul care a decis setul inaugural a venit în game-ul cu numărul 6. Simona a avut două oportunități de a reintra în joc, ambele ratate.

Simona Halep a fost mult mai lucidă în startul setului secund. A variat mult mai bine loviturile și nu i-a dat timp Elenei să gândească și să se așeze pe forehand. Simona s-a desprins la 4-1, dar tânăra de 20 de ani a dat dovadă de o forță mentală incredibilă. A schimbat strategia, a jucat mai sigur, lovind la fel de puternic, dar fără a mai căuta atât de des liniile.

Setul trei a fost pe muchie de cuțit. Intervenția antrenorului Apostu-Efromov s-a dovedit decisivă. La scorul de 302 pentru Rybakina, acesta i-a cerut să își păstreze calmul pentru că este jucătoarea care gestionează cel mai bine momentele tensionate. Românca a servit pentrru set la 6-5, dar kazaha a făcut break! În tie-break, Simona Halep a fructificat prima minge de meci, pe serviciul adversarei!

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Doha. Sorana Cîrstea, singura româncă de la turneul din Qatar

SIMONA HALEP – ELENA RYBAKINA 3-6, 6-3, 7-6. Simona Halep s-a impus în tie-break, deşia  servit pentru set la 6-5. Românca a fructificat prima minge de meci.

SIMONA HALEP – ELENA RYBAKINA 3-6, 6-3: Simona Halep a revenit în setul doi, pe care l-a adjudecat la mare luptă. 

SIMONA HALEP – ELENA RYBAKINA 3-6: Simona Halep a pierdut primul set, 3-6, şi a cerut intervenţia antrenorului Artemon Apostu-Efremov. Darren Cahill nu o însoţeşte pe româncă la Dubai.