Veste TRISTĂ de la SIMONA HALEP. Nimeni nu se aştepta din partea ei la AŞA CEVA

SIMONA HALEP FED CUP. Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami, unde va juca pentru un loc în finală cu Serena Williams. Vestea proastă este că Simona Halep are şanse infime de a juca pentru România în meciul de Fed Cup cu Canada.

02 apr. 2015, 06:00
Veste TRISTĂ de la SIMONA HALEP. Nimeni nu se aştepta din partea ei la AŞA CEVA

SIMONA HALEP FED CUP. Simona Halep traversează cea mai bună perioadă a carierei. A ajuns la o serie de 14 meciuri fără înfrângere şi a cucerit trei trofee din patru turnee disputate în 2015. Totuşi, e aproape sigur că nu va putea juca pentru România în barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup cu Canada, din mai multe motive, dezvăluite de o analiză a celor de la Click.

1. Oboseala. Parcursul excepţional din 2015 a dus la acumularea unei oboseli foarte mari. Turneul de la Miami se încheie sâmbătă 4 aprilie, iar meciul de Fed Cup din Canada e programat în zilele de 18-19 aprilie. Ar însemna, pentru Simona Halep, să facă un drum Miami – Bucureşti, să stea câteva zile acasă, apoi să pornească spre Canada, unde trebuie să fie cel mai târziu luni, 13 aprilie.

2. Adversarul. Canada nu este un adversar puternic. În afara lui Eugenie Bouchard, ocupanta locului 7 în lume, dar care nu a decis nici acum dacă va juca sau nu, nord-americancele nu mai au la dispoziţie nici o jucătoare din Top 150. Astfel, România este favorită, fie că joacă Simona Halep, fie că nu.

3. Turneul de la Stuttgart. Meciul de Fed Cup cu Canada e programat în zilele de 18 şi 19 aprilie. A doua zi, pe 20 aprilie, începe, la Stuttgart, un turneu WTA foarte important, la care Simona Halep va fi cap de serie 2. Ea trebuie să participe la această competiţie din două motive. În primul rând, e unul dintre turneele la care poate acumula puncte. În al doilea rând, sponsorul principal al competiţiei germane câştigate în ultimii trei ani de Maria Sharapova, este Porsche. Iar anul trecut, Simona halep a primit cadou o limuzină de lux chiar de la această firmă.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a lansat deja ipoteza că Simona Halep ar putea lipsi la emciul cu Canada, pentru că are un program încărcat şi pentru că se află în luptă pentru locul 1. Partida dintre Canada şi România, din barajul de promovarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, va avea loc la Montreal, pe Patinoarul Maurice Richard, în zilele de 18 şi 19 aprilie.