SIMONA HALEP împlineşte 25 de ani. Cele mai BUNE momente din CARIERĂ

Simona Halep împlinește, marţi, 25 de ani. A cincea jucătoare de tenis din lume are tot ce își poate dori: bani, faimă și iubire. Presa mondenă a scris, în ultima perioadă, că sportiva se iubește cu Costa Sponte, fiul lui Teia Sponte.

27 sept. 2016, 05:59
SIMONA HALEP împlineşte 25 de ani. Cele mai BUNE momente din CARIERĂ

Simona Halep îşi serbează ziua de naştere la Wuhan (China), acolo unde s-a calificat în optimile de finală ale turneului dotat cu 2,3 milioane USD după ce a trecut de Irina Begu. Simona Halep are zi liberă.

Simona Halep, lângă Nadia Comăneci şi Gică Hagi

Simona Halep a câştigat 14 turnee WTA, a jucat o finală de Grand Slam, iar în ultimii ani a stat doar în Top 5 WTA. Într-un sondaj IRES, Simona Halep este pe locul trei, după Nadia Comăneci şi Gică Hagi, în clasamentul celor mai admiraţi sportivi români.

Primul mare success a venit la turneul junioarelor de la Roland Garros, ediţia 2008. Simona Halep a câştigat finală 100% românească, scor 6–4, 6–7(3), 6–2 în faţa celei de-a 10-a favorite, Elena Bogdan.

Simona Halep a recurs, la 18 ani, la o operaţie chirurgicală de reducere a sânilor, care o incomodau în joc şi îi creau şi probleme cu coloana vertebrală.

Simona Halep: 14 turnee câştigate şi peste 14 milioane USD din premii

Anul în care Simona Halep „a explodat” a fost 2013. În luna iunie a câştigat turneul de la Nurnberg, apoi pe cel de la Den Bosch, desfăşurat pe iarbă, devenind astfel prima româncă din istoria tenisului ce câştigă două turnee la rând pe suprafeţe diferite. A încheiat anul 2013 cu şase turnee în palmares şi titlul WTA Most Improved Player. În 2014 s-a impus la Doha şi la Bucureşti. Cu finală la Roland Garros, semifinală la Wimbledon şi victorie la Serena Williams la Turneul Campioanelor, Simona Halep devenise deja un brand. Simona Halep a mai câştigat trei turnee în 2015, printre care şi cel mai important al carierei, cel de la Indian Wells. A ajuns până în semifinale la US Open. Cu încă trei trofee în plamares în 2016, Simona Halep a ajuns la 14 turnee câştigate şi la peste 14 milioane USD.

Simona Halep: „Joc cel mai bun tenis!”

„Simt că joc cel mai bun tenis deoarece mă simt puternică din punct de vedere fizic. Cred că pot controla orice tactică. Pot schimba tactica atunci când trebuie. Este greu de vorbit despre câştigarea unui Grand Slam deoarece nu am reuşit până acum, aşa că nu ştiu cum este. Dar muncesc greu să ating acest obiectiv, să fac ca acest vis să devină realitate. Aşa că muncesc, visez la un titlu de Grand Slam şi în ziua în care va veni voi fi foarte fericită”, a declarat Simona Halep.