SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 6-4 şi România conduce cu 2-1 Cehia în Fed Cup 2019

SIMONA HALEP rămâne coşmarul KAROLINEI PLISKOVA şi în Fed Cup. România se află la o singură victorie de eliminarea campioanei en-titre din competiţiei. Învingătoarea va întâlni în semifinale Franţa, care a spulberat cu 3-0 echipa Belgiei.

10 feb. 2019, 11:56

Irina Begu Monica Niculescu – Katerina Siniakova Barbora Krejcikova LIVE STREAM ONLINE VIDEO DIGI SPORT TELEKOM SPORT

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, duminică, pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii de Cupa Federaţiei dintre Cehia şi România, de la Ostrava. După acest rezultat, România conduce Cehia cu 2-1, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

Halep a câştigat întâlnirea de cinci stele din această fază a Cupei Federaţiei, în care s-au înfruntat două dintre jucătoarele cele mai bune din lume. A fost o partidă de o calitate ridicată, între serviciul tare al sportivei cehe şi returul bun al româncei, între forţă şi mobilitate, între calmul Karolinei Pliskova şi temperamentul vulcanic al Simonei Halep. Totuşi, deşi este mai scundă cu 18 centimetri, Simona Halep nu a servit mai prejos decât rivala ei, cel puţin în prima parte a meciului. Halep a făcut ceea ce ar fi trebuit să facă şi Mihaela Buzărnescu, sâmbătă, cu Pliskova. A returnat lung, nu a respins serviciile bubuite ale jucătoarei cehe, a măcinat reverul acesteia cu mingi cu profunzime şi amplitudine. Românca a alergat mult, ca în perioada de formă maximă, de anul trecut, semn că problemele la spate sunt o amintire, a reuşit puncte din poziţii imposibile, şi cu reverul în lung de linie şi cu lovitura de dreapta în diagonală, lovituri care i-au amuţit pe fanii cehi din tribune şi i-au ridicat în picioare pe cei români. Partea negativă în jocul Simonei Halep rămâne scăderea concentrării în momentele cheie, tratarea cu superficialitate şi fără inspiraţie a unor lovituri ce par uşoare la prima vedere.

Aflată într-o formă foarte bună, Pliskova şi-a văzut mai departe de planul ei de joc, de loviturile ei în forţă, mai ales cu dreapta, cu care a deschis unghiurile, de venirile ei la fileu, cu eficienţă de cele mai multe ori, a continuat să lupte, să se agaţe de orice oportunitate şi s-a menţinut în joc.

Meciul a început cu un set echilibrat, câştigat de Halep, a continuat cu unul mai intens, dramatic, cu schimburi mai lungi, controlat de Pliskova, şi s-a încheiat cu „sprintul” final al Simonei, jucătoarea mai bună, mai mobilă, mai precisă şi mai pregătită fizic, duminică.

Pliskova şi Halep şi-au pierdut serviciul în primele două ghemuri ale jocului, apoi au mers cap la cap până la 4-4, când românca a reuşit un nou break. Dacă la fotbal se spune că scorul de 2-0 este cel mai periculos, la Simona Halep este cel de 40-0 când serveşte pentru set. Aşa a fost sâmbătă, cu Katerina Siniakova, la 5-2, aşa a fost acum, cu Pliskova, la 5-4. Din fericire, de data aceasta, ea a luat setul, cu 6-5, după ce a fructificat a cincea minge avută şi după 45 de minute de joc.

În setul al doilea, Pliskova a reuşit un break al 0, la scorul de 2-1, apoi Halep a revenit de la 40-15 pe serviciul adversarei şi a avut două mingi de rebreak, ratate amândouă. La una dintre ele, mingea lovită puternic de Pliskova a lovit banda fileului şi a căzut în terenul Simonei Halep, într-o poziţie de neajuns. Halep nu a dezarmat şi a reuşit break-ul după ce Pliskova a avut minge de 5-2. Din nefericire, nu l-a consolidat şi Pliskova a răspuns cu rebreak, servind pentru egalitate la seturi. Jucătoarea română a reuşit însă un nou rebreak şi spoi a egalat la 5. Sportiva din Constanţa părea pe val şi a avut trei mingi de break la 5-5, dar le-a ratat pe toate şi Pliskova a luat din nou conducerea. Halep a ratat din nou o minge uşoară, de 6-6, apoi încă două şi setul a trecut pe tabelă în dreptul jucătoarei cehe, cu 7-5, după o oră şi 51 de minute de la start.

Decisivul a început cu câte un break de fiecare parte, la fel ca setul I, apoi, la 2-2, jucătoarea din România s-a impus încă o dată pe serviciul adversarei. A urmat prima desprindere a Simonei Halep la două ghemuri diferenţă, cu excepţia celei din finalul setului de început. Cu un alt break, Halep a făcut 5-2, servind pentru meci. Din nefericire, ea nu a reuşit să închidă partida, iar Pliskova a acceptat invitaţia de a reveni în meci. În ghemul următor, Halep a avut o minge de meci, pe serviciul advers, a ratat-o şi scorul s-a strâns 5-4. Dar Simona Halep a servit şi jucat atent în următorul ghem, punând capăt meicului, cu 6-4, după două ore şi 37 de minute de joc

Şi la această partidă, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat tonul susţinerii din galeria românilor prezenţi în Ostravar Arena, cu o tobă.

În sala din Ostrava ar urma să se dispute a patra partidă de simplu, între Katerina Siniakova şi Mihaela Buzărnescu, dacă nu vor fi efectuate modificări.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA, în întâlnirea din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei. După prima zi a întrecerii, Cehia şi România erau la egalitate, scor 1-1.


 

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 6-4. 

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 6-4 şi România conduce cu 2-1 Cehia în Fed Cup 2019

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 5-4, Simona serveşte din nou pentru câştigarea meciului.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 5-3, Simona îşi pierde serviciul

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 5-2, Simona serveşte pentru meci

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 4-2, România aproape de victorie

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 3-2, un nou break pentru Simona

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 2-2, suspansul se prelungeşte

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 1-2, Cehia prea conducerea în setul decisiv

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 1-1, Pliskova egalează

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 1-0, Simona începe cu un break

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, urmează set decisiv 

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-6, Cehia aproape de egalare

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-5, Pliskova la serviciu

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 4-5, Simona reuşeşte din nou break, setul se echilibrează

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 3-5, Pliskova serveşte pentru câştigarea setului secund

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 3-4, Simona câştigă pe serviciul adversarei

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 2-4, Pliskova are un break în faţă

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 1-4, situaţia se complică

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 1-3, Simona îşi pierde prima dată serviciul

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 1-2, echilibru şi în setul al doilea

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 0-1, Simona pierde game-ul după ce a rata minge de break

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, game şi set România.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 5-4, break într-un moment decisiv, Simona serveşte pentru câştigarea setului

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 4-4, Pliskova îşi face serviciul

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 3-4, Pliskova îşi face serviciul

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 3-3, din nou egalitate.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 2-3, game maraton, Simona a ratat mingi de break.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 2-2, Simona îşi câştigă greu serviciul, la avantaje

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 1-2, Pliskova preia conducerea, dar Simona urmează la serviciu

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 1-1, un nou break

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 1-0, Simona începe excelent, cu un break

 

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au mai întâlnit până în prezent de opt ori, scorul fiind 6-2 în favoarea româncei în vârstă de 27 de ani. Prima victorie obţinută de cehoaică în faţa Simonei a fost chiar în Fed Cup, în urmă cu trei ani, la Cluj. Ultima partidă disputată de cele două a avut loc pe zgura din Madrid. Atunci, Pliskova a reuşit un meci fantastic şi a trecut de româncă, scor 4-6, 3-6. Karolina Pliskova este conştientă, totuşi, că nu va avea o misiune prea uşoară contra Simonei Halep, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA.


SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Simona Halep a declarat că a jucat ceea ce a trebuit în partida din FedCup cu Katerina Siniakova, pe care a învins-o, sâmbătă, cu 6-4, 6-0.

„A fost dificil, din punct de vedere emoţional în primul rând şi mă bucur că au venit atât de mulţi români să ne susţină. A fost o atmosferă incredibilă, chiar dacă jucăm în deplasare. Cred că românii au fost mai gălăgioşi decât cehii, astăzi, în sensul pozitiv. Le mulţumesc că au venit şi îi aştept mâine cu drag să ne susţină la fel de bine. Mă bucur că am câştigat acest meci. Am fost emoţionată la început, este Grupa Mondială, este un meci important, dar cred eu că am jucat destul de bine. Din punctul meu de vedere, am jucat ceea ce a trebuit şi de aceea ma câştigat în două seturi. Am luptat un pic în primul set, pentru că la 5-2 serviciul acela a fost un pic aut şi am fost oarecum destabilizată, dar în final am câştigat cu 6-4 şi am avut mai multă încredere pentru setul al doilea. Nu mă simt obosită, mă simt bucuroasă pentru ceea ce am făcut şi pentru faptul că este 1-1 şi mâine este o nouă zi”, a declarat Halep, la microfonul Telekom Sport. 

Despre meciul jucătoarelor numărul 1 din cele două echipe, Halep a spus: „Este dificil mereu când joc împotriva ei (n.r. – împotriva Karolinei Pliskova), este o jucătoare puternică, are un serviciu foarte bun, aici, pe suprafaţa asta, este foarte greu să returnezi, dar încerc să fac tot ceea ce pot ca să câştig. Meciul e deschis, ea este acasă, are un mic avantaj, dar nu mi-e teamă şi sper să dau ceea ce am mai bun ca să câştig.”

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-0, pe Katerina Siniakova, locul 44 WTA, în a doua partidă a întâlnirii dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei. După prima zi a întrecerii, Cehia şi România sunt la egalitate, scor 1-1.

Duminică, de la ora 14.00, vor avea loc meciurile:

Karolina Pliskova – Simona Halep;

Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu.

Partida de dublu va avea loc duminică, după încheierea meciurilor de simplu. Astfel, se vor întâlni Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova şi Irina Begu / Monica Niculescu.

Căpitanii celor două echipe pot efectua modificări în rândul jucătoarelor care vor evolua duminică.

Episodul incredibil cu Halep și Sharapova povestit de Pliskova: „N-a scos niciun sunet!”

 

În conferința de presă susținută înaintea duelului, Karolina Pliskova a povestit un episod petrecut în urmă cu scurt timp, cu Simona Halep și Maria Sharapova în prim-plan.

Jucătoarea din Cehia și-a amintit că înainte de Australian Open se pregătea de antrenament, alături de prietena ei Simona Halep, pe arena Margaret Court. Acolo a venit și Maria Sharapova, care la ieșirea pe teren a trecut pe lângă ele și nici măcar nu le-a salutat.

„Maria ne-a ignorat total. Pe ambele! Niciun sunet n-a scos! Parcă eram invizibile! Bine, are cinci titluri de Grand Slam, în timp ce Simona doar unul. Dar un salut nu a ucis pe nimeni! Ne întâlnim de ani de zile, dar ea își păstrează distanța, intimidându-i pe ceilalți! Este diferită de Simona”, a spus Karolina Pliskova la conferința de presă.

„Mie îmi place Simona. Nu se preface deloc. Uneori mă uit la declarațiile de după meciuri, iar Simona admite că a jucat prost. Nu caută scuze, nu dă vina pe teren, nu spune că e accidentată și așa mai departe”, a mai afirmat Pliskova. 

# Partida de dublu va avea loc duminică, după încheierea meciurilor de simplu. În funcție de rezultatele înregistrate până la acel moment, căpitanii nejucători vor alege pe cine vor trimite în teren. În mod normal, vom avea parte de un duel Katerina Siniakova / BarboraKrejcikova – Irina Begu / Monica Niculescu.

HALEP – PLISKOVA LIVE STREAMING in Fed Cup 2019. De la ora 14:00 se joacă meciul Simona Halep – Karolina Pliskova, primul al zilei. Partida este liveTEXT pe RomaniaTV.net și în direct pe TV Telekom Sport și TV Digi Sport.

 

HALEP – PLISKOVA LIVE STREAMING in Fed Cup 2019.

Simona Halep, locul 3 WTA, a jucat perfect sâmbătă, în fața Katerinei Siniakova, locul 44, și nu i-a dat nicio șansă acesteia, câștigând clar, 6-4, 6-0. La fel de bine a juca și Karolina Pliskova, locul 5, în meciul cu Mihaela Buzărnescu, locul 29, pe care l-a câștigat cu 6-1, 6-4.

Acesta va fi al doilea meci dintre Simona Halep și Karolina Pliskova în Fed Cup, primul fiind câștigat în 2016 de cehoaică. În meciurile din circuitul WTA, Simona are 6 victorii, iar Pliskova doar una.

Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, și Katerina Siniakova, locul 44 WTA, au avut evoluții dezamăgitoare în prima zi, fiind învinse categoric de principalele jucătoare ale echipei adverse.

Partida dintre Buzărnescu și Siniakova ar putea decide câștigătoarea duelului dintre Cehia și România, în funcție și de rezultatul meciului Halep – Pliskova. 

Acesta va fi primul meci direct dintre Buzărnescu și Siniakova.

ÎNTÂLNIRI DIRECTE ÎNTRE JUCĂTOARELE DE LA SIMPLU

Mihaela Buzărnescu- Karolina Plsikova 0-2
Mihaela Buzărnescu- Katerina Siniakova 0-0
Simona Halep-Katerina Siniakova 1-1
Simona Halep-Karolina Pliskova 6-2