Simona Halep, la un singur pas de locul 1 WTA. Svitolina a fost elimiată la Beijing

Simona Halep poate ajunge sâmbătă pe locul 1 în clasamentul WTA, dacă o va învinge în semifinalele turneului de la Beijing pe Jelena Ostapenko. Halep a ajuns la o singură victorie de prima poziţie a ierarhiei mondiale după ce Elia Svitolina, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3 la Beiing a fost eiminată în sferturi de Caroline Garcia.

RomaniaTV.net
06 oct. 2017, 18:19
Simona Halep, la un singur pas de locul 1 WTA. Svitolina a fost elimiată la Beijing

Caroline Garcia a învins-o pe Elina Svitolina după o partidă dramatică, scor 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6), şi s-a calificat în semifinalele China Open. Partida s-a încheiat după ora locală 00.30.

În penultimul act, franţuzoaica o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 14.30, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, care a întrecut-o, în sferturi, pe compatrioata ei, Barbora Strycova, locul 29 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4.

Pentru a deveni numărul 1 mondial, Elina Svitolina trebuia să câştige trofeul. După aceste rezultate, Simona Halep trebuie să ajungă în finala China Open, iar adversara sa în penultimul act al turneului este letona Jelena Ostapenko, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9 la Beiing.

Simona Halep a ratat până acum trei şanse de a deveni numărul unu mondial în tenisul feminin: în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.