SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA este FINALA de la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep s-a calificat, joi, în FINALA de la ROLAND GARROS, după 6-2, 7-6 (4) cu Andrea Petkovic în semifinale. În ultimul act, Simona Halep o va întâlni pe Maria Sharapova, calificată după 4-6, 7-5, 6-2 cu Eugenie Bouchard. SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00, şi va fi LIVE pe RomaniaTV.net.

RomaniaTV.net
07 iun. 2014, 11:58
SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA este FINALA de la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep va juca prima finală de Grand Slam din carieră, în timp ce Maria Sharapova are deja în palmares un trofeu la Roland Garros, cucerit în 2012.

SIMONA HALEP este în FINALĂ la ROLAND GARROS

De altfel, Maria Sharapova a câştigat toate turneele de Grand Slam, completându-şi palmaresul cu titlurile la Wimbledon (2004), US Open (2006) şi Australian Open (2008).

Maria Sharapova, prima finalistă la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA s-a mai jucat în 2014 în FINALA de la Madrid. Maria Sharapova a trecut atunci de Simona Halep cu 1-6, 6-2, 6-3.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT. Bani şi Glorie

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT. Simona Halep a ajuns în ultimul act pe zgura pariziană fără să piardă vreun set, în timp ce Maria Sharapova are două meciuri câştigate în trei seturi.

SIMONA HALEP şi MARIA SHARAPOVA şi-au asigurat câte 1.300 de puncte WTA şi câte un premiu de 825.000 de euro pentru prezenţa în fianlă. Câştigătoarea turneului va primi 2.000 de puncte şi 1.650.000 de euro.

Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT. Tenisul feminin românesc a explodat în 2008, după o perioadă lipsită de rezultate, şi de atunci fetele noastre au cucerit nu mai puţin de 12 titluri WTA la simplu, dintre care SIMONA HALEP are mai mult de jumătate – şapte la număr.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Totul despre finala SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA

Sorana Cîrstea a fost cea care a spart gheaţa în 2008, titlul de la Taşkent fiind şi singurul din cariera sa, numărul 26 mondial jucând finale în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto. Sorana mai are în palmares şi patru titluri la dublu, precum şi alte patru finale jucate.

Alexandra Dulgheru (133 WTA) a reuşit o dublă victorie la Varşovia, în 2009 şi 2010, dar are şi două finale de dublu.

Monica Niculescu (76 WTA) şi-a trecut în cont o singură victorie, în 2013, la Florianopolis (Brazilia), dar a jucat două finale la Luxemburg (2011, 2012). Niculescu este o specialistă la dublu, cu patru titluri şi alte nouă finale jucate.

Irina Begu (89 WTA) are un singur titlu WTA adjudecat, în 2012, la Taşkent, dar şi două finale, la Marbella şi Budapesta, ambele în 2011. Irina a cucerit şi trei titluri la dublu, pierzând alte două finale.

Alexandra Cadanţu (81 WTA) a pierdut ambele finale pe care le-a jucat, una la simplu (Monterrey, 2012) şi alta la dublu.

Raluca Olaru (66 WTA la dublu) are o finală pierdută la simplu, în 2009 la Bad Gastein (Austria), dar şi trei titluri la dublu şi alte trei finale jucate.

Simona Halep (4 WTA) a început mai greu, cu trei finale pierdute, la Fes (2010, 2011) şi Bruxelles (2012), după care au venit cele şapte victorii la rând (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia în 2013, Doha în 2014), iar luna trecut a jucat finala de la Madrid, pierdută chiar în faţa Mariei Şarapova, adversara de sâmbătă, din ultimul act al turneului de la Roland Garros.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT

Simona Halep va juca în premieră o finală de Mare Şlem, acesta fiind până acum cel mai bun rezultat al carierei, care îi va aduce, de fapt, şi cea mai bună clasare, de luni fiind numărul 3 mondial. Finala de la Roland Garros, dintre Simona Halep şi Maria Sharapova, are loc sâmbătă, de la ora 16,00, pe arena Philippe Chatrier.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. MARIA SHARAPOVA este a treia rusoaică pe care o va întâlni Simona Halep anul acesta la Roland Garros, celelalte două confruntări neavând practic istoric, 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova, 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuznețova. Dacă Maria Sharapova (numărul 8 mondial) a petrecut 10 ore pe zgura pariziană în 2014, Simona Halep a jucat anul acesta doar 7 ore și 26 minute la Roland Garros.

SIMONA HALEP are în palmares șapte titluri WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) și a mai jucat patru finale (Fes — 2010, 2011, Bruxelles — 2012, Madrid — 2014).

MARIA SHARAPOVA a câștigat 31 de titluri, dintre care patru de Mare Șlem, iar anul acesta s-a impus la Stuttgart și Madrid. Anul trecut, Șarapova a fost învinsă în finala de la Roland Garros de americanca Serena Williams.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT. Super FOTO cu SIMONA HALEP

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT. SIMONA HALEP a postat un mesaj pe Facebook, după victoria din semifinalele ROLAND GARROS, cu Andrea Petkovic.

„Astăzi a fost o zi… pfff nu am cuvinte… PERFECTĂ!!! Vă mulţumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase! Vă pup, vă ador şi vă iubesc!!! Noapte liniştită!!!”, a scris SIMONA HALEP pe Facebook.

Alături de postare, SIMONA HALEP a ataşat şi o fotografie cu ea lângă un munte de flori.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Palmares direct SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA

SIMONA HALEP a pierdut toate cele trei meciuri jucate până acum cu MARIA SHARAPOVA.

Simona Halep – Maria Sharapova 6-1, 2-6, 3-6 (finală, Madrid, 11 mai 2014)

Simona Halep – Maria Sharapova 5-7, 5-7 (turul I, Beijing, 1 octombrie 2012)

Simona Halep – Maria Sharapova 3-6, 4-6 (turul III, Indian Wells, 12 martie 2012)

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Declaraţia INCREDIBILĂ a lui Wim Fissette înainte de FINALĂ

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep s-a declarat încrezătoare într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Paris.

„Astăzi am altfel de emoţii. Sunt mult mai liniştită. Încerc să-mi liniştesc starea şi să mă bucur de ceea ce am realizat. Este dificil, întrucât o finală de Grand Slam este ceva nou pentru mine, dar şi o performanţă incredibilă. Sper să fie un început, să am mai multe evenimente de acest gen. Momentan mă simt bine, sunt bucuroasă, fericită. Am şi energia necesară ca să pot juca sâmbătă o finală”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep se bucură de susţinerea pe care o primeşte din partea românilor şi spune că de abia aşteaptă să se întoarcă în ţară după meciul cu Maria Sharapova.

„Va fi un eveniment important pentru ţara noastră, pentru mine, mă bucur că am aşa mulţi susţinători. Abia aştept să ajung în ţară, să mă întâlnesc cu apropiaţii mei, cei care au rămas acasă, rudele. Este un sentiment deosebit, chiar nu prea am cuvinte să descriu starea care o am, sper să mă pot linişti, să redevin fata aceea normală, care am fost şi până acum. Nu vreau să schimb nimic la mine, nu vreau să schimb nimic la stilul meu de viaţă, vreau să-mi păstrez starea pozitivă care o am tot timpul, să fiu relaxată”, a afirmat Simona Halep.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Declaraţie ciudată făcută de MARIA SHARAPOVA

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP o va întâlni pentru a patra oară în carieră pe MARIA SHARAPOVA, însă întâlnirea din finala de la Roland Garros va fi cu cea mai miza cea mai importantă.

SIMONA HALEP speră ca sâmbătă după-amiază să scape de complexul pe care l-a dezvoltat în timp în faţa rusoaicei MARIA SHARAPOVA, ea pierdzând toate cele trei dispute anterioare, inclusiv pe cea din finala de la Madrid. Cu toate că a învins-o pe SIMONA HALEP în turul doi la Indian Wells, în primul tur la Beijing şi în finala de la Madrid, MARIA SHARAPOVA se teme de compatrioata noastră.

Cum aceasta va fi prima finala de Grand Slam din carieră pentru SIMONA HALEP, acest lucru o sperie pe MARIA SHARAPOVA.

„Câteodată, când joci împotriva unei jucătoare care n-a fost niciodată în această situaţie, se întâmplă ca ea să joace relaxată şi nu ai multe de făcut. Trebuie doar să speri că o va lăsa puţin mai încet”, a fost declaraţia surprinzătoare făcută de MARIA SHARAPOVA.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Ce a spus SIMONA HALEP

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVASIMONA HALEP a declarat că se simte extraordinar după ce s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros, o premieră în cariera ei în privinţa turneelor de Mare Şlem.

„Mă simt extraordinar, e incredibil că voi juca finala aici. Am intrat bine în meci şi am fost agresivă. După aceea m-a retras prea mult. Andrea Petkovic a jucat bine, dar am fost mai puternică pe final. Am multă încredere în mine şi am jucat bine”, a declarat SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP, a patra favorită a turneului din capitala Franţei, va juca în ultimul act al Openului Franţei cu rusoaica MARIA SHARAPOVA.

„Următorul meci va fi dificil. MARIA SHARAPOVA este o mare campioană, dar poate îmi voi lua revanşa pentru Madrid”, a subliniat SIMONA HALEP, învinsă cu 1-6, 6-2, 6-3 de MARIA SHARAPOVA în finala jucată luna trecută în capitala Spaniei.

SIMONA HALEP consideră că trebuie să îşi păstreze agresivitatea pentru a avea şanse în faţa celebrei MARIA SHARAPOVA.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Prezentarea finalei HALEP-SHARAPOVA

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Finala probei feminine din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al 2-lea de Mare Şlem al anului, se va disputa sâmbătă, de la ora 16,00 (ora României) între rusoaica Maria Şarapova, nr. 8 mondial, şi românca Simona Halep, nr. 4 mondial.

Iată fişa tehnică a finalei SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA:

Maria Sharapova (Rusia)

Data de naştere: 19 aprilie 1987 (27 ani)

Înălţime: 1,88 m

Greutate: 59 kg

Jucătoare de mâna dreaptă, rever cu două mâini

Nr. 8 mondial

Palmares: 31 titluri (2 în 2014, la Stuttgart şi Madrid)

În turneu de Mare Şlem: 4 titluri, dintre care 1 la Roland Garros în 2012

Simona Halep (România)

Data de naştere: 27 septembrie 1991 (22 ani)

Înălţime: 1,68 m

Greutate: 60 kg

Jucătoare de mâna dreaptă, rever cu două mâini

Nr. 4 mondial

Palmares: 7 titluri (1 în 2014 la  Doha)

Într-un turneu de Mare Şlem: niciun titlu, prima finală

Parcursul celor 2 jucătoare:

Maria Sharapova

Turul 1: 6-1, 6-2 cu Ksenia Pervak (Rusia)

Turul 2: 7-5, 6-2 cu Ţvetana Pironkova (Bulgaria)

Turul 3: 6-0, 6-0 cu Paula Ormaechea (Argentina)

Optimi: 3-6, 6-4, 6-0 cu Samantha Stosur (Australia/N.19)

Sferturi: 1-6, 7-5, 6-1 cu Garbine Muguruza (Spania)

Semifinale: 4-6, 7-5, 6-2 cu Eugenie Bouchard (Canada/N.18)

Seturi câştigate/pierdute: 12/3

Timp petrecut în teren: 10 ore

Simona Halep

Turul 1: 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova (Rusia)

Turul 2: 6-2, 6-4 cu Heather Watson (Marea Britanie)

Turul 3: 6-3, 6-0 cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania)

Optimi: 6-4, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA/N.15)

Sferturi: 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuzneţova (Rusia/N.27)

Semifinale: 6-2, 7-6(7/4) cu Andrea Petkovic (Germania/N.28)

Seturi câştigate/pierdute 12/0

Timp petrecut în teren 7 ore şi 26 minute

Precedentele meciuri faţă în faţă Maria Sharapova o conduce pe Simona Halep cu 3-0

2012 – Indian Wells (suprafaţă dură) – Turul 3: Maria Sharapova 6-3, 6-4

2012 – Beijing (suprafaţă dură) – Turul 1: Maria Sharapova 7-5, 7-5

2014 – Madrid (zgură) – Finală: Maria Sharapova 1-6, 6-2, 6-3

Ultimele 10 finale de la Roland Garros:

2013: Serena Williams (USA) – Maria Sharapova (Rusia) 6-4, 6-4

2012: Maria Sharapova (Rusia) – Sara Errani (Italia) 6-3, 6-2

2011: Li Na (China) – Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 7-6

2010: Francesca Schiavone (Italia) – Samantha Stosur (Australia) 6-4, 7-6

2009: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-2

2008: Ana Ivanovic (Serbia) – Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-3

2007: Justine Henin (Belgia) – Ana Ivanovic (Serbia) 6-1, 6-2

2006: Justine Henin (Belgia) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-4, 6-4

2005: Justine Henin (Belgia) – Mary Pierce (Franţa) 6-1, 6-1

2004: Anastasia Mişkina (Rusia) – Elena Dementieva (Rusia) 6-1, 6-2

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Veste URIAŞĂ pentru SIMONA HALEP

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP poate deveni a patra jucătoare din istorie care câştigă turneul de la ROLAND GARROS atât la junioare, cât şi la senioare, dacă va câştiga FINALA cu MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep poate deveni, sâmbătă, după finala cu Maria Sharapova, a patra jucătoare care câştigă turneul de la Roland Garros atât ca junioare, cât şi ca senioare.

Simona Halep a câştigat proba feminină de simplu-juniori de la Roland Garros, în 2008, după o finală pe care a disputat-o cu o altă jucătoare din România, Elena Bogdan, scor 6-4, 6-7, 6-2.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, evoluează pentru prima dată într-o finală de Grand Slam ca profesionistă, tot pe zgura pariziană. Adversara ei este Maria Sharapova din Rusia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 8.

Până în prezent, şase campioane la juniori au ajuns şi în finala de seniori, la French Open. Trei dintre ele au reuşit să intre în posesia ambelor titluri: Mima Jausovec (Iugoslavia, 1973 – 1977), Jennifer Capriati (SUA, 1989 – 2001) şi Justine Henin (Belgia, 1997 – 2003, 2005, 2006, 2007). Alte trei sportive au pierdut finala ca profesioniste: Renata Tomanova (Cehoslovacia, 1972 – 1976), Nataşa Zvereva (Rusia, 1987 – 1988) şi Martina Hingis (Elveţia 1993, 1994 – 1997, 1999).

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Secretul succesului, dezvăluit de Simona Halep

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep, locul 4 WTA inaintea turneului de la Roland Garros, se afla in fata primei finale intr-un turneu de Grand Slam si are sansa de a deveni prima sportiva din istoria tenisului romanesc care sa intre in top 3 mondial.

Simona Halep s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros si este la doar un meci distanta de o performanta istorica pentru tenisul romanesc, dupa 34 de ani de asteptare.

Simona Halep, care va juca cu Maria Sharapova in finala turneului de la Paris, a atras atentia presei din intreaga lume cu performanta ei, iar jurnalistii francezi au asaltat-o cu invitatii la interviuri. Jucatoarea a dat curs unei astfel de invitatii si a vorbit cu unul dintre sponsorii turneului parizian, in timp ce a fost plimbata prin Paris cu masina oficiala a turneului.

Simona Halep le-a povestit francezilor ca Parisul este orasul ei preferat si a spus ca merge de fiecare data cu drag in capitala Frantei, insa a discutat si despre lucruri mai putin cunoscute.

Unul dintre cele mai interesante raspunsuri a fost dat de Simona Halep atunci cand a fost intrebata daca si-a luat vreun suvenir din Paris. Aceasta a dezvaluit ca si-a cumparat o bratara pe care a purtat-o la fiecare meci si despre care spune ca a fost obiectul care i-a purtat noroc in acest an.

„Am amintiri frumoase de aici, am castigat si la juniori. Vreau sa reusesc ceva la acest turneu. Am fost pentru prima data in Paris in 2004 sau 2005, bineinteles ca pentru tenis, nu in vacanta. Mi-am mai facut insa timp si pentru a merge sa ma relaxez sau pentru putin shopping. De exemplu, mi-am cumparat si o bratara care aduce noroc. Cred ca functioneaza, pentru ca e prima data cand am trecut de turul II”, a spus Simona Halep.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Wim Fissette, antrenorul belgian care lucrează cu SIMONA HALEP, a declarat că pentru el este un vis faptul că românca a ajuns în ultimul act la Roland Garros, unde o va întâlni pe MARIA SHARAPOVA.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Declaraţia INCREDIBILĂ a lui Wim Fissette înainte de FINALĂ

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. „Pentru mine este un vis. Sunt în finală la Roland Garros cu SIMONA HALEP. Am trăit toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam”, a spus pentru televiziunea naţională belgiană Wim Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters şi Sabine Lisicki.

„Pentru SIMONA HALEP este de asemenea un vis să joace finala, sâmbătă, cu MARIA SHARAPOVA. A devenit mult mai încrezătoare şi a câştigat multă experienţă la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine”, a menţionat antrenorul belgian.

Wim Fissette crede că SIMONA HALEP poate să se impună în finala cu MARIA SHARAPOVA: „Finala va fi foarte dificilă. MARIA SHARAPOVA este o jucătoare foarte bună. Este foarte puternică psihic şi are experienţa finalelor de Grand Slam. Însă SIMONA HALEP are avantajul de a fi petrecut puţin timp pe terenuri. Este proaspătă fizic. Şi este pregătită psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte înalt şi cred că sunt posibilităţi pentru ca ea să se impună. Trebuie să fie calmă. Este înconjurată aici de familie şi prieteni. Este important pentru SIMONA HALEP să nu vorbească mereu despre tenis. Vom începe să vorbim despre finală vineri după-amiază”.

SIMONA HALEP, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovic (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani. Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca MARIA SHARAPOVA, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep, ULTIMA DECLARAŢIE înainte de FINALA cu Maria Sharapova

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA, finala turneului de la ROLAND GARROS, se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.