Simona Halep: „Mulţumesc familiei şi susţinătorilor, este o zi specială”. Prima reacţie pe Facebook

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

07 oct. 2017, 08:28
Simona Halep: „Mulţumesc familiei şi susţinătorilor, este o zi specială”. Prima reacţie pe Facebook

Simona Halep și-a asigurat după victoria cu Jelena Ostapenko, numărul 8 WTA, scor 6-2, 6-4, prima poziție în clasamentul mondial, dar și locul 1 în ierarhia WTA Race, cea care stabilește jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor.

„Am multe lucruri de spus, dar cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Vă mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână. Mulţumesc China, am făcut meciuri foarte bune aici, am reuşit să o înving pe Maria Sharapova.

E foarte emoţionant, e minunant că am putut face asta. Mulţumesc familiei mele şi celor din echipa mea, inclusiv lui Darren, care nu e aici. E ziua mea specială”, a declarat prima jucătoare din România care ajunge pe locul 1 WTA.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA. Organizatorii China Open i-au făcut o surpriză după meci, oferindu-i Simonei Halep un „1” din trandafiri. Simona Halep a spus, după meci, că este pentru prima dată când plânge pe teren.

„Este un moment foarte emoţionant, este pentru prima dată când plâng pe teren. Este extraordinar că am putut face asta. Este prea greu ca să vorbesc, dar le mulţumesc tuturor pentru susţinere, familiei, echipei, lui Darren – Darren, nu eşti aici, dar m-ai ajutat mult ca să fac asta – tuturor celor de acasă care mă urmăresc. Este ziua mea specială”, a declarat Halep la festivitatea de pe arena centrală de la Beijing.

Turneul Campioanelor se va desfășura între 22 și 29 octombrie și va debuta inițial cu faza grupelor, unde Simona va întâlni 3 dintre adversarele menționate mai sus. Primele două clasate se vor califica în semifinale. 

Pentru Simona, aceasta va fi cea de-a patra participare la Turneul Campioanelor și prima participare la o competiție din postura de lider mondial. Românca a trecut de faza grupelor doar la prima participare, în 2014, când a fost învinsă în finală de Serena Williams. 

Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko şi a devenit noua regină a clasamentului WTA, scrie, sâmbătă, cotidianul L’Equipe.