Simona Halep, victorie clară cu Naomi Osaka, la Australian Open 2018. Numărul 1 mondial s-a calificat în sferturi

Simona Halep a reuşit luni o victorie categorică în meciul cu Naomi Osaka, din optimile Australian Open, scor 6-3, 6-2.

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 04:24
Simona Halep, victorie clară cu Naomi Osaka, la Australian Open 2018. Numărul 1 mondial s-a calificat în sferturi

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA 6-3, 6-2. Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, luni, la Melbourne, după ce a trecut fără emoţii de japoneza Naomi Osaka, în două seturi, cu 6-3, 6-2.

Halep a avut o prestaţie mai mult decât convingătoare după meciul dramatic din turul anterior, în care a avut nevoie de aproape patru ore pentru a trece de americanca Lauren Davis. Românca s-a impus în optimi în faţa niponei după o oră şi 19 minute de joc.

Halep a făcut un meci foarte bun, după un debut mai ezitant şi reuşeşte să îşi egaleze cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, sferturile de finală, după ediţiile din 2014 şi 2015. În ultimii doi ani, Halep pierduse în primul tur la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

În primul set cu Osaka, Halep a fost condusă cu 1-0, 2-1 şi 3-2, iar în ghemul al şaselea a depăşit cu bine un moment psihologic, salvând trei mingi de break. Apoi, românca a preluat controlul jocului şi a reuşit încă trei ghemuri, câştigând setul cu 6-3.

Osaka a luat primul ghem şi în actul secund, pe serviciul Simonei, dar Halep a revenit şi a făcut break, iar apoi s-a desprins la 4-1. Simona a servit bine şi şi-a apărat avantajul creat, încheind meciul cu un ghem pe serviciul niponei (6-2).

Halep (26 ani) a avut 2 aşi în acest meci, iar Osaka 5, fiecare a comis câte o dublă greşeală, românca a avut servicii net superioare, mai ales al doilea, diferenţă mare fiind şi la mingile de break transformate, Halep 5/7 (71%), iar Osaka 1/8 (13). Fiecare jucătoare a avut câte 22 de mingi direct câştigătoare, dar Osaka a comis mult mai multe erori neforţate.

Halep o învinsese pe Naomi Osaka (20 ani, 72 WTA) şi în primele două confruntări direct, însă de fiecare dată în trei seturi, în 2016 în turul al treilea la Roland Garros, cu 4-6, 6-2, 6-3, şi anul trecut în turul al doilea la Miami, cu 6-4, 2-6, 6-3.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 440.000 dolari australieni şi 430 de puncte WTA, iar în sferturi va înfrunta o reprezentantă a Cehiei, Karolina Pliskova (a şasea favorită) sau Barbora Strycova (cap de serie numărul 20).

Cele mai importante momente ale partidei:

Game 14 După un game de mare luptă, câştigat pe serviciul lui Osaka, Halep şi-a câştigat serviciul la 0 şi conduce acum cu 4-1 în setul secund.

Game 11 Simona face re-break, la 15, şi egalează situaţia pe tabelă în acest set. Este 1-1.

Game 10 Setul secund a început cu Halep la serviciu, însă Osaka a reuşit primul său break în acest meci, la 15. Scorul este 6-3, 0-1.

Game 9 Primul set a durat 42 de minute. Simona Halep a reuşit două breakuri şi a câştigat cu 6-3.

Game 7 Simona face primul break al meciului şi o conduce în premieră pe Naomi Osaka în această partidă, scor 4-3. Vremea la Melbourne este perfectă pentru tenis, sunt 23 de grade Celsius.

Game 6 A fost cel mai lung game de până acum. Halep şi-a câştigat serviciul greu, după ce a salvat trei mingi de break. În total, compatrioata noastră a salvat până acum patru mingi de break. În schimb, Osaka şi-a câştigat la 0 ultimul serviciu. Scorul acum este egal, 3-3.

Game 3 Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Este 2-1 pentru niponă, dar urmează să servească Simona Halep.

Simona Halep, locul 1 WTA, și japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA, joacă luni dimineață, de la ora 08:00, în optimi la Australian Open 2018. Meciul este liveTEXT pe RomaniaTV.net și în direct pe Eurosport. 

Partida e programată să fie a patra pe arena „Margaret Court”, după două două dueluri de dublu și unul de simplu: Chan / Hlavackova – Chan / Skrebotnik, Fabio Fognini – Tomas Berdych, Golubici/Stojanovici – Babos/Mladenovici. 

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA LIVE VIDEO ONLINE 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING HALEP – OSAKA

Simona Halep și Naomi Osaka s-au mai întâlnit de două ori până acum, la Roland Garros, în 2016, și la Miami, în 2017. În ambele partide, Halep s-a impus cu 2-1. 

Germana Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie 21, şi americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17, vor disputa un meci din cadrul sferturilor de finală ale Australian Open, pe partea de tablou a Simonei Halep.
 
SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA LIVE VIDEO ONLINE 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING HALEP – OSAKA  Meciul din optimile de finală ale Australian Open dintre Simona Halep (1 WTA) şi Naomi Osaka (72 WTA) a fost programat luni, de la 17:00, ora locală, 08:00, ora la Bucureşti.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT Halep luptă pentru a-şi egala cea mai bună performanţă de la Australian Open, aceea de a ajunge în sferturile de finală. Numărul 1 mondial se va lupta în optimi cu Osaka, dar şi cu oboseala acumulată în partida cu Lauren Davis, meci disputat de-a lungul a 3 ore şi 45 de minute.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT Liderul mondial al tenisului feminin, Simona Halep, a declarat la conferinţa de presă de după meciul câştigat în faţa americancei Lauren Davis (4-6, 6-4, 15-13) la Australian Open, că a resimţit dureri la gleznă pe toată durata jocului, dar forţa mentală a ajutat-o să se califice în optimile primului Grand Slam al anului.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT Simona Halep a evocat momentul cel mai dificil din meci, când în setul decisiv, la 10-11, Lauren Davis a avut 3 mingi de meci pe serviciul primei favorite.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT ”Cu siguranţă a fost un meci foarte dificil, cred că este singurul în care am jucat aşa. Am fost condusă cu 0-40, ea a avut 3 mingi de meci. Nu a fost uşor, dar am continuat să joc, am continuat să cred că nu s-a terminat când era la conducere. Am dat totul azi şi chiar sunt mândră că am rezistat şi am câştigat. Nu a fost deloc uşor. Ea a jucat foarte bine. Am vorbit mult în timpul meciului, am fost puţin frustrată din cauza piciorului, pentru că am avut dureri tot meciul. Dar, nu m-am dat bătută şi cu siguranţă am fost mai puternică din punct de vedere mental, am reuşit să rezist la toate situaţiile din meci. Asta mă face foarte fericită, că am reuşit să gestionez o mare victorie”, a declarat Halep, care în optimi o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT Prima favorită a turneului Australian Open a recunoscut că la un moment dat a crezut că totul s-a sfârşit, dar a reuşit să se remonteze psihic şi energetic după ce a egalat, 11-11, şi adversara a solicitat intervenţia medicului: ”Sincer, mi-am spus că totul s-a terminat în acel moment, dar a fost bine pentru că mi-am relaxat braţele, am servit destul de bine acele 3 mingi şi apoi ea a chemat medicul. Am avut timp să mă calmez, am început să cred din nou, mi-am restartat mintea şi de asemenea am găsit mai multă energie după acea întrerupere de câteva minute. Când am luat ghemul mi-am spus că e numărul meu norocos şi voi face apoi două la rând. Sunt mândră de această victorie. Mi-am spus că acest meci înseamnă mult pentru mine, vom vedea ce va fi de acum încolo. E o mare victorie, pe mai multe planuri”.

SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA ONLINE STREAM LIVE VIDEO STREAM EUROSPORT După calificarea în optimi, Simona Halep rămâne neînvinsă în 2018.

Stere Halep: Eu i-am spus Simonei că 95% dintre români o iubesc

Cu siguranţă nivelul de popularitate al Simonei Halep a crescut considerabil odată cu preluarea şefiei clasamentului mondial, iar tatăl tenismenei, Stere Halep, consideră că fiica sa este iubită în România, deşi are parte şi de critici.

Într-o intervenţie la Radio Sport 1, Stere Halep a dezvăluit ce i-a spus fiicei sale într-o discuţie faţă în faţă: „Eu i-am spus Simonei că 95% dintre români o iubesc. Cei 5% sunt care mai vorbesc contra ei. Aceşti oameni care vorbesc urât sunt total străini faţă de tenisul din România. Nu sunt de condamnat pentru că şi ei au o părere”.