SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 3-6, 6-3, 7-5: Victorie chinuită la Miami Open. Urmează Agnieszska Radwanska

SIMONA HALEP a învins-o greu OCEANE DODIN în turul secund de la Miami Open. În ciuda problemelor medicale, Halep avansează la Miami, este în turul al treilea, iar acum se pregătește de meciul cu Radwanska, cu care are un palmares bogat, dar echilbrat, 5 victorii şi 5 înfrângeri.

22 mart. 2018, 12:45
SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 3-6, 6-3, 7-5: Victorie chinuită la Miami Open. Urmează Agnieszska Radwanska

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 3-6, 6-3, 7-5: Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, prezentă pe tabloul principal în calitate de lucky loser, în manşa a doua a Miami Open. Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Simona Halep a fost un car de nervi în timpul setului decisiv cu Oceane Dodin, din turul secund al turneului de la Miami, după 3-6, 6-3 în primele două seturi. În setul 3, la scorul de 2-1 pentru Dodin, Halep nu s-a mai putut stăpâni după încă o eroare neforțată. A izbit violent cu racheta de pământ, primind un „Code Violation” din partea arbitrei de scaun.

„Am avut multe meciuri dificle în acest an, sunt obișnuită. Am vrut să rămân concentrată, am luptat până la final în meci și asta e cel mai important. E greu să joci împotriva unei astfel de adversare care lovește foarte agresiv. A fost un meci nebun. Nu am știut unde va trimite mingea, a trebuit să rămân concetrată la fiecare punct. A fost foarte greu, dar sunt foarte fericită

Va fi un meci dificil contra Radwanskăi, trebuie să-mi deschid terenul mai mult, să caut mai multe unghiuri.”, a spus Simona Halep, la interviul de la finalul meciului.

Simona Halep a început foarte rău meciul cu Dodin şi nici nu l-a continuat entuziasmant. Practic, nu i-a ieşit nimic până la 0-2 şi 0-30. A trimis mingi scurte, penalizate uşor de rivală, a servit slab, permiţându-i franţuzoaicei retururi câştigătoare, chiar pe primul serviciu. Fără viteză şi fără ritm, Halep a punctat doar din cadourile venite de dincolo de fielu. Şi au fost destule, între care cinci duble greşeli în dreptul lui Dodin în două ghemuri de serviciu (opt în primul set, 16 în meci). Agresivă de la început, lovind puternic, longilina jucătoare franceză a alternat dublele cu aşii, a găsit unghiuri deschise şi a pus minge cât mai aproape de linia de fund. 

Halep nu e evoluat grozav nici în setul al doilea, dar l-a câştigat pentru că a greşit mai puţin şi pentru că adversara a jucat mai slab. Dodin şi-a revenit miraculos în decisiv, set în care ambele sportive au evoluat la un nivel mai ridicat. Din fericire pentru jucătoarea română, care a fost chinuită aproape tot timpul de dureri în zona cervicală, sprintul final i-a aparţinut şi, spre deosebire de meciul din semifinalele de la Indian Wells, cu Naomi Osaka, nu a fost părăsită de spiritul de luptătoare, atât de des arătat.

În decisiv, Halep s-a enervat, a dat cu racheta de pământ, iar publicul a fluierat-o, în timp ce arbitrul i-a dat un avetisment. Din acel moment, ea a devenit mai bună în joc şi mai dispusă la efort, câştigând o partidă complicată.

La început, Dodin a condus cu 2-0 şi 30-0, înaintea Simona Halep să revină şi să egaleze la 2. Evoluţia ceva mai bună a româncei nu a continuat, astfel că adversara ei s-a desprins la 5-2, după un break în în ghemul al şaselea, apoi a închis setul cu 6-3, în 39 de minute.

După primul set, Halep a acuzat probleme la musculatura gâtului şi a chemat asistenţă medicală. A repetet această solictare, la 2-1, în setul secund, pe care l-a început mai bine. Liderul WTA a reuşit break-ul în ghemul al doilea, dar a pierdut repede avantajul, Dodin răspunzând cu un rebreak şi egalând ulterior la 2. Halep s-a mai desprins o dată la două ghemuri, cu break la 3-2, dar din nou nu şi-a frunctificat serviciul în ghemul următor. A făcut-o totuşi după un rebreak şi a pus capăt setului cu 6-3, după o oră şi 13 minute.

În decisiv, Dodin şi-a regăsit jocul, „pierdut” în setul al doilea, şi s-a aflat din nou la conducere. Ea a reuşit prima break-ul, la 2-1, dar nicio jucătoare nu şi-a frunctifcat serviciul în următoarele trei ghemuri. Scorul a devenit 4-4, înainte ca Halep să mai câştige o dată pe serviciul rivalei, la 5-5, şi să câştige meciul, după 7-5 şi după două ore şi şase minute de joc.

Dodin s-a retras în ultimul tur al calificărilor, abandonând meciul cu americanca Alison Riske, la 1-6. Jucătoarea franceză a ajuns pe tabloul principal, după retregerea sportivei elveţiene Belinda Bencic.

Halep va evolua în turul al treilea cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 30, care a trecut, cu 6-3, 7-6 (4), de belgianca Alison van Uytvanck, locul 51 WTA, într-o oră şi 49 de minute. Scorul întâlnirilor directe Halep – Radwanska este de 5-5.

Premiul pentru participarea în turul trei pe tabloul de simplu la Miami Open este de 47.170 de dolari şi 65 de puncte.

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 7-5, în setul decisiv

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 6-3, în setul al doilea, vom avea set decisiv

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN 3-6, Simona pierde fără drept de apel pimul set. Românca este uşor accidentată, a chemat maseurul.

Simona Halep dă start joc în al cincilea turneu disputat în 2018, direct în turul doi, datorită statului său de cap de serie: în primele patru concursuri în care a evoluat a ajuns de fiecare dată cel puţin până în semifinale. Românca a pierdut doar două meciuri în acest sezon – finala de la Australian Open – în faţa danezei Caroline Wozniacki şi semifinala de la Indian Wells, în faţa jucătoarei momentului în circuitul WTA, Naomi Osaka. Un titlu la Shenzhen şi un abandon înaintea startului semifinalei de la Doha întregesc palmaresul numărului unu mondial, cu 18 victorii şi 2  înfrângeri.

Dodin a trecut în primul tur de Veronica Cepede Royg din Paraguay, locul 78 WTA, scor 6-4, 7-6 (3), 6-3, după două ore şi 14 minute de joc. Halep şi Dodin nu au mai jucat niciun meci direct până în prezent. Partida este programată joi, în jurul orei 21:00.

Simona Halep a înregistrat doar două înfrângeri în sezonul de tenis din 2018. Liderul mondial a fost învins de Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open şi de Naomi Osaka în semifinalele Indian Wells.

Dacă o va elimina pe Dodin, sunt toate şansele ca Halep să o întâlnească în următorul tur pe Angieszka Radwanska, cap de serie numărul 30. Poloneza trebuie să treacă la rândul ei de Van Uytvanck. 

Per total, Halep are parte de un an bun, cu trofeu la Shenzhen, finală la Australian Open, semifinale la Doha şi Indian Wells. De cealaltă parte, Oudin nu joacă mare lucru, bifând cinci înfrângeri şi doar trei victorii pe parcursul lui 2018. 

Adversara Simonei Halep din turul secund de la Miami, Oceane Dodin, a ajuns să joace cu numărul 1 mondial la numai două zile după ce se îndrepta spre aeroport, decisă să părăsească Florida.

Franţuzoaica a abandonat în ultimul tur al calificărilor, după ce a pierdut cu 1-6 primul set contra lui Alison Riske. Organizatorii au anunţat că Dodin a acuzat dureri la glezna dreaptă, însă jucătoarea din Hexagon susţine că a fost o vorba de o neînţelegere, ea solicitând o pauză de vestiar, nu retragerea din turneu.

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING 

Dodin se afla deja în drum spre aeroport în momentul în care a fost anunţată de organizatorii de la Miami că a primit un loc pe tabloul principal, în calitate de lucky loser.

„Marţi seară mi-am scos pijamaua din bagaj şi m-am culcat fără să îmi pun prea multe întrebări”, a dezvăluit jucătoarea de 21 de ani.

Locul 98 WTA a profitat din plin de această şansă, a învins-o în primul tur pe paraguayanca Veronica Cepede Royg, scor 6-4, 6-7 (3), 6-3, şi a devenit adversara Simonei Halep în turul secund.

„Prea fericită să joc contra SImonei. Ieri, turneul se terminase pentru mine, iar acum iată-mă jucând contra numărului 1 mondial. Este minunat. Pentru asta joci tenis, să ai astfel de meciuri. Nu am nimic de pierdut”, a declarat Dodin pentru L’Equipe.

Meciul dintre Simona Halep şi Oceane Dodin va fi în direct la Digi Sport 2 în această seară, de la ora 21.00. Partida va fi în format live-text pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING , turul II

Pe teren, Simona a suferit numai două înfrângeri în acest an. Cea menţionată anterior cu Osaka, respectiv finala de poveste de la Melbourne împotriva danezei Caroline Wozniacki. Cel de-al treilea eşec, cel cu Muguruza, de la Doha, a venit fără ca Simona să evolueze.

Halep a primit o veste bună înaintea acestui meci. Serena Williams, care a dominat tenisul mondial, ani buni, este departe de forma din trecut. Americanca a fost eliminată uşor în două seturi de Naomi Osaka.

Dacă o va elimina pe Dodin, sunt toate şansele ca Halep să o întâlnească în următorul tur pe Angieszka Radwanska, cap de serie numărul 30. Poloneza trebuie să treacă la rândul ei de Van Uytvanck.

entru a ajunge în turul doi, Dodin a învins-o în prima rundă pe Veronica Cepede Royg, în trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3. Pentru Oceane, acesta este primul turneu din 2018 în care trece de prima rundă. Mai mult, pentru Dodin, accederea în turul 2 reprezintă cea mai bună performanţă de la Miami, turneu la care a mai luat startul în 2015 şi în 2017.

De partea cealaltă, în ultimele trei ediţii ale turneului de la Miami, sportiva de 26 de ani a atins cel puţin faza sferturilor de finală. Cea mai importantă performanţă a fost obţinută în 2015, atunci când a fost învinsă în semifinale de Serena Williams, cu 2-6, 6-4, 5-7.

Halep – Dodin LIVE VIDEO. Simona anunţă schimbări
Simona Halep va debuta joi la ediţia din 2018 a turneului de la Miami, unul transmis în direct de Digi Sport. Simona a accentuat faptul că se simte foarte bine la Miami şi anunţă că vom vedea schimbări în jocul ei. Simona a înregistrat doar două înfrângeri în 2018, în faţa lui Wozniacki (finala Australian Open) şi în faţa lui Naomi Osaka (semifinale Indian Wells).

„Sunt ok. Nu am probleme fizice. M-am antrenat în fiecare zi. Mi-am revenit un pic după semifinala de la Indian Wells. A fost un turneu destul de greu. Am venit după pauză. La ultimul meci am fost complet blocată şi nu am mai ştiut ce fac. Am învăţat din meciul acela şi turneul acesta va fi mult mai bun, cu siguranţă.

Îmi place umiditatea. Chiar dacă te consumă foarte mult, îmi place că simţi mingea foarte bine. Vântul deranjează de multe ori. Sunt încrezătoare doar în ce ţine de mine. Nu mă gândesc la rezultat. Sunt motivată să schimb nişte lucruri la mine, să fac lucruri mai bine şi vedem ce va ieşi”, a spus Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru corespondentul Digi Sport, Gabriel Morariu.

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING. Simona s-a distrat cu Serena Williams

Evenimentul caritabil la care a participat Simona Halep la Miami, „Miami All Star Tennis for Charity”, a prilejuit și o întâlnire inedită, între Serena Williams și Darren Cahill, antrenorul liderului WTA.

Simona Halep (26 de ani) a jucat împreună cu Darren Cahill împotriva perechii formate din Serena Williams și Frances Tiafoe. Întreaga acțiune s-a desfășurat într-o atmosferă foarte relaxată.

Serena Williams și Darren Cahill s-au întreținut și au fost fotografiați împreună la evenimentul organizat pentru adunarea fondurilor pentru organizaţia ACEing Autism. Zâmbitori și plini de voie bună, cei doi au discutat momente bune pe marginea terenului.

Și Simona Halep s-a întreținut cu jucătoarea pe care a învins-o o singură dată în cele 9 întâlniri directe din circuitul WTA. Cele două au glumit şi au fost surprinse cu zâmbetul până la urechi. Singura victorie a jucătoarei din România în fața sportivei din SUA a fost obținută în octombrie 2014, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 6-0, 6-2 (VIDEO), când cea mai mică dintre surorile Williams era liderul topului WTA.

SIMONA HALEP – OCEANE DODIN LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING Simona a ajutat copiii bolnavi

Simona a participat marți la un eveniment caritabil, iar miercuri a fost în vizită la un spital, unde a făcut și o donație în numele WTA.

Marți, Simona Halep a participat alături de Serena Williams la o acțiune în scop caritabil înaintea startului turneului Premier Mandatory de la Miami, sub numele de „Miami All Star Tennis for Charity”, destinată strângerii de fonduri pentru organizația ACEing Autism. Ieri, după antrenament, liderul WTA a fost în vizită la un spital de copii din Miami și, în numele WTA a oferit o donație de 3.000 de dolari. Pe lângă cecul de 3.000 de dolari, Halep le-a adus copiilor și mai multe cărucioare cu jucării.