Simona Halep, pe podium în topul meciurilor dramatice din 2017. Ostapenko este prima în acest clasament

Simona Halep este pe locul 3 în 2017, într-un clasament al meciurilor de trei seturi în circuitul feminin. Nu mai puţin de 17 întâlniri ale româncei au avut nevoie de decisiv pentru stabilirea învingătoarei.

28 iul. 2017, 09:17
Simona Halep, pe podium în topul meciurilor dramatice din 2017. Ostapenko este prima în acest clasament

Simona Halep, a doua jucătoare a lumii a disputat 39 de meciuri în actualul sezon, iar 17 dintre acestea s-au încheiat după trei seturi. Simona a obţinut 11 victorii în set decisiv, însă a suferit şi înfrângeri dureroase, precum cele din finalele de la Roma şi Roland Garros şi în sferturile de la Wimbledon.

Doar două jucătoare au fost protagoniste în mai multe meciuri de trei seturi decât Halep. Ca o ironie, tocmai cele împotriva cărora constănţeanca de 25 de ani a fost învinsă la Roma şi Roland Garros.

Campioana de la Paris, Jelena Ostapenko a jucat nu mai puţin de 19 meciuri încheiate după set decisiv, în timp ce Elina Svitolina, care a învins-o pe Halep în ultimul act în capitala Italiei, a intrat de 18 ori în decisiv.

Un amănunt interesant este faptul că Simona a pierdut trei dintre ultimele cinci meciuri pe care le-a jucat şi care s-au decis în setul 3 – finala de la Roland Garros (Ostapenko), sferturi la Eastbourne (Caroline Wozniacki) şi sferturi la Wimbledon (Johanna Konta).

Citeşte şi Simona Halep şi-a ales echipamentul pentru US Open. Cum arată ţinuta norocoasă

De fiecare dată, înfrângerea a însemnat ratarea şansei de a deveni în premieră lider mondial. O oportunitate pe care va încerca să profite în sezonul de hard, pe care deja îl pregăteşte. Deşi Halep insistă că nu locul 1 în clasamentul WTA este obiectivul său.

Niciodată nu am jucat pentru puncte, ca să ajung mai sus în clasament. Va fi un lucru extraordinar dacă voi fi pe locul 1, dar trebuie să câștig punctele la turneele mari și să câștig meciurile mari, ca să demonstrez că merit să fiu acolo„, a explicat Simona.

Românca are motive să fie optimiste în privinţa sezonului de hard. Într-o ierarhie a rezultatelor obţinute pe această suprafaţă din 2014 până în prezent, realizată de WTA, Simona Halep este locul 3, după Angelique Kerber şi Agnieszka Radwanska, dar înaintea liderului mondial Karolina Pliskova şi a altor nume importante, ca Venus Williams, Petra Kvitova sau Caroline Wozniacki.