Simona Halep riscă să rateze şi Indian Wells. Ce spune un medic ortoped care a consultat-o

Doctorul Vlad Predescu, specialist în ortopedie, şi care a avut-o ca pacientă pe Simona Halep, spune că aceasta ar avea nevoie de cel puţin o lună de pauză, ceea ce înseamnă că va ratat turneul de la Indian Wells, urmând să revină abia la Miami.

19 feb. 2018, 09:52
Simona Halep riscă să rateze şi Indian Wells. Ce spune un medic ortoped care a consultat-o

Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum e şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical. (…) La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. Dacă recidivele sunt foarte dese, atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale„, a dezvăluit Predescu, pentru Adevărul.

Simona Halep a abandonat la Doha, după calificarea în semifinalele competiţiei (6-0, 6-4 cu CiCi Bellis). Românca a fost diagnosticată cu tendinită şi a avut un mesaj pe fani. „Din păcate, accidentarea s-a agravat ieri, în timpul celui de-al doilea set, şi a devenit foarte dureroasă. Am mers la Doha cu speranţa că mă voi recupera 100%, dar după fiecare meci piciorul meu era din ce în ce mai rău. E frustrant să te califici în semifinale la un turneu aşa mare, de la care am amintiri frumoase, şi să te retragi din cauza unei accidentări. A fost o decizie dificilă, dar după ce am discutat cu echipa mea, a trebuit să accept realitatea şi să continui cu tratamentul. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Sper să revin pe teren cât mai curând posibil„, este mesajul Simonei Halep.