SIMONA HALEP s-a calificat în finală la Cincinnati şi a trecut pe locul 2 WTA. Ce a declarat după meci

Românca Simona Halep s-a calificat în finala Turneului de tenis Premier de la Cincinnati, cu o victorie fără drept de apel la Jelena Jankovic, de care a dispus în 2 seturi scurte, cu 6-1, 6-2, după numai 1 oră și 8 minute de joc, constănțeanca urmând să o întâlnească în ultimul act pe principala favorită, americanca Serena Williams.

23 aug. 2015, 05:24

Simona Halep a declarat, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici în semifinalele turneului de la Cincinnati, că se bucură de faptul că a reuşit să acceadă în finala unei competiţii WTA pentru a doua săptămână la rând.

Am făcut un meci bun în această seară şi m-am simţit bine aici. Sunt foarte fericită că pot să joc finale din nou, pentru a doua săptămână la rând. Publicul a fost extraordinar, atât de mulţi oameni au fost aici la o oră târzie. Serena este cea ma bună jucătoare din lume pentru mine, însă nu am nimic de pierdut. Voi încerca să mă simt bine, dar şi să cred în şansa mea„, a declarat Simona Halep, după ce a trecut de Jankovici, potrivit Mediafax.

Succesul de până acum, calificarea în ultimul act al acestui turneu cu premii de 2.400.490 dolari, i-a adus Simonei Halep mai multe bonusuri: ea va deveni din nou numărul 2 mondial, începând de luni, de la oficializarea ierarhiei WTA, grație punctelor obținute de finalistă — 585, asigurându-și, totodată, un cec de 240.500 de dolari, în tentativa de a ajunge la cei 495.000 dolari și 900 puncte WTA cuvenite câștigătoarei turneului, potrivit Agerpres.

Cu finale la Toronto, unde a fost oprită de o accidentare, și, acum, la Cincinnati, Simona Halep demonstrează din nou calitățile de voință și dorința de perfecționare continuă, după un mijloc de sezon în care a înregistrat o ușoară scădere.

În semifinala cu Jankovic de sâmbătă seara (duminică dimineața la București), Halep nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale, cu un procentaj de lovituri câștigătoare ideal, de două treimi. De altfel, în ultima vreme, sârboaica, fostă nr. 1 mondial, pare să abordeze cu teamă meciurile cu românca, la precedenta lor confruntare, de la Toronto, Halep câștigând tot în 2 seturi, cu 6-3, 6-4.

Pentru Simona Halep, aceasta este a 19-a finală din carieră, a doua consecutivă. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat şapte finale, Rogers Cup, în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Adversara Simonei Halep în finala de duminică, Serena Williams, s-a impus tot în două seturi, cu 6-4, 6-3, în fața ucrainencei Elina Svitolina, după 1h27′ de joc, încă un pas în drumul principal spre realizarea obiectivului supem al americancei în acest an, victoria finală la US Open și, astfel, realizarea Marelui Șlem, câștigarea tuturor celor 4 turnee majore ale tenisului într-un an, după ce și-a adjudecat trofeele la Australia Open, Roland Garros și Wimbledon.

Ca un element destul de rar, deși cât se poate de firesc, spectatorii din Cincinnati vor vedea în ambele turnee de aici, atât ATP, cât și WTA, cei mai buni jucători ai momentului în ierarhiile mondiale: Serena Williams și Simona Halep, la feminin, Novak Djokovic și Roger Federer, la masculin.

CITEŞTE ŞI: Simona Halep, anunţ ŞOC despre RETRAGERE