Simona Halep s-a calificat în sferturi la Eastbourne. Joacă ASTĂZI cu Caroline Wozniacki

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 6-7 (6), 7-6 (4), 7-5, pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne.

29 iun. 2017, 13:06
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Eastbourne. Joacă ASTĂZI cu Caroline Wozniacki

Partida a fost oprită, miercuri, din cauza ploii, la scorul de scorul de 7-6 (6), 2-1, 40-30, pentru jucătoarea bulgară. Cu o evoluţie ştearsă, fără răbdare şi concentrare, Halep risipise până să înceapă ploaia şapte mingi de set.

Joi, sportiva română a intrat cu o altă atitudine pe teren. A jucat mai motivată, mai calmă, a făcut mai mult efort, a fost agresivă, a trimis mingea pe marginile terenului, punându-şi adversara sub presiune.

La reluarea meciului, pe serviciul rivalei, Halep a avut o minge de rebreak şi de egalare la 2, dar bulgăroaica a anulat-o şi s-a desprins la 3-1. A urmat o serie de patru ghemuri câştigate la rând de româncă, astfel că scorul a devenit 5-3. Însă ea nu a concretizat avantajul break-ului, pentru că Pironkova nu a cedat şi cu un joc defensiv foarte bun, a trimis mereu mingea înapoi, iar Halep a greşit destul de mult. Semifinalistă la Wimbledon în 2010, Pironkova a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou în tie-break. De data aceasta, Halep nu a mai ratat setul, pe care l-a câştigat cu 7-6 (7-4), după 46 de minute jucate joi.

Decisivul a continuat în aceeaşi notă de echilibru. Ghemurile au fost lungi, la fel schimburile de mingi, cele două jucătoare muncind mult pentru fiecare punct. Pironkova, fostă ocupantă a locului 31 mondial, şi-a continuat evoluţia consistentă şi a reuşit prima break-ul la 3-2 pentru ea, dar nu l-a consolidat cu serviciul. Halep a făcut rebreak şi a egalat la 4. La 5-5, a venit rândul Simonei Halep să se desprindă pe serviciul adversarei. Apoi românca a servit pentru set şi l-a închis cu 7-5, după două ore şi 40 de minute, timp total de joc.

În finalul acestui meci, Halep a părut că acuză probleme la glezna la care s-a accidentat la Roma.

În sferturi, Halep va evolua, tot joi, nu înainte de ora 18:30, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. Scorul partidelor directe este 2-2, dar ele nu s-au mai întâlnit din 2015. Probabil, acaestă partidă se va disputa tot joi.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 18.940 de doalri şi cu 100 de puncte WTA.

În funcţie de rezultatele Simonei Halep şi de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, românca poate urca în premieră pe locul I WTA.