Simona Halep s-a întors în România: „O să îmi revin, nu e o dramă”

Simona Halep a revenit duminică seară în România și a vorbit pe larg despre eșecul său de la Wimbledon, Grand Slam încheiat în chiar prima rundă, precum și despre planurile de viitor.

06 iul. 2015, 03:30
Simona Halep s-a întors în România: „O să îmi revin, nu e o dramă”

Simona Halep a dat asigurări că evoluțiile sale se vor îmbunătăți în viitor și că va lua o pauză de câteva zile, pentru a se reface din punct de vedere fizic.

„Sunt un pic supărată, dar mă simt bine că am venit acasă. Am jucat slab, nu m-am putut concentra. Fiecare este liber să spună ce dorește, este bună și critica, atunci când ai ceva de spus. Sunt convinsă că mai am multe de făcut în tenis. Mental nu sunt jos, dar vreau să iau o pauză de câteva zile. Îmi voi reveni, nu este o dramă.

Îmi pare rău că nu pot juca în turneul de la București. Anul trecut am jucat accidentată (n. red. – a cucerit titlul la Bucharest Open), dar am decis să nu mai particip.

Am auzit că am record la schimbatul antrenorilor anul acesta, sau în ultimii doi ani. Nu pot să mă laud cu faptul că schimb antrenorii foarte des, dar nu am găsit încă varianta perfectă cu care să mă simt bine mai mult timp. Sunt o persoană dificilă un pic și poate cer prea mult, uneori. O să încerc să-mi pun gândurile în ordine și să vad ce decizie voi lua”, a declarat Simona Halep, care a anunțat că următorul turneu la care va participa va fi cel de la Cincinatti, începând cu data de 3 august.

Constănţeanca de 23 de ani dezamăgeşte la al doilea turneu consecutiv de Grand Slam, după cel de la Roland Garros, când a fost învinsă în turul secund de croata Mirjana Lucic-Baroni.

Simona Halep, semifinalistă anul trecut, unica româncă din istorie în această fază la Wimbledon, mai participase de patru ori la Grand Slamul de la Wimbledon: în 2010 a fost eliminată în runda a doua a calificărilor de bielorusa Anastasiya Yakimova, în 2011 a ajuns în turul al doilea, unde a pierdut la mare luptă meciul cu Serena Williams (6-3, 2-6, 1-6), în 2012 a fost eliminată în runda inaugurală de iberica Anabel Medina Garrigues, iar în 2013 i-a dat emoții chinezoaicei Na Li, în turul secund (2-6, 6-1, 0-6).

În primul turneu disputat în acest an, Simona Halep a lumii a cucerit al nouălea trofeu WTA, la Shenzen, după o evoluție sclipitoare, apoi s-a retras de la turneul de la Sydney, din cauza unor probleme la stomac. La Australian Open, a fost stopată în „sferturi” de rusoaica Ekaterina Makarova (locul 11 WTA), după care a cucerit al 10-lea titlu WTA, la Dubai și al 11-lea, la Indian Wells. Ulterior, a fost învinsă în semifinale la Miami, de Serena Williams, în penultimul act Stuttgart de Caroline Wozniacki, în semifinale la Roma, de Carla Suárez Navarro, și în turul secund la Rolan Garros de croata Mirjana Lucic-Baroni.

Înainte de succesul de la Indian Wells, Simona Halep avea 10 titluri în palmares, după ce a câștigat, în 2013, competițiile de la Nurnberg, S-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi de la WTA Tournament Of Champions, de la Sofia, iar anul trecut turneul de la Doha și cel de la București. De asemenea, Simona Halep a mai jucat cinci finale în competițiile WTA: la Fes, în 2010 şi 2011, la Bruxelles, în 2012, respectiv la Madrid, la Roland Garros și de la Turneul Campioanelor, în 2014.

Simona Halep a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lunii februarie, iar una din loviturile sale, execuția lunii trecute. De asemenea, românca s-a clasat pe poziția a doua în ierarhia WTA, a celor mai bune sportive din luna martie, după lidera mondială, Serena Williams. Halep fusese nominalizată și în topul celor mai spectaculoase execuții ale lunii martie, iar românca s-a clasat pe poziția a doua, cu 36% din sufragii, după poloneza Agnieszka Radwanska (40%), dar înaintea Serenei Williams (10%).