SIMONA HALEP SAISAI ZHENG 7-5, 6-0: Game, set şi meci! Cu cine va juca în turul III la WIMBLEDON 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) s-a calificat în turul III la Wimbledon, după ce a trecut de de chinezoaica Saisai Zheng (24 de ani, 126 WTA), scor 7-5, 6-0. În turul III, Simona va împotriva lui Su-Wei Hsieh, locul 48 WTA. Meciul se va juca sâmbătă.

05 iul. 2018, 10:09
SIMONA HALEP SAISAI ZHENG 7-5, 6-0: Game, set şi meci! Cu cine va juca în turul III la WIMBLEDON 2018

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

Meciul de joi a devenit complicat pentru Simona Halep, după un bun început al româncei. Din fericire pentru ea, lucrurile s-au aşezat pe făgaşul normal după ce Zheng şi-a epuizat resursele fizice şi tehnice, la scorul de 5-3 pentru sportiva din China.

Halep şi-a presărat în joc ingredinetele obişnuite, agresivitate, mingi pe marginile terenului, plasate cu destulă putere şi s-a desprins repede la 2-0, cu break în al doilea ghem.  

Românca a greşit apoi pe propriul serviciu şi a încărcat-o cu încredere pe adversară, care a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, Zheng cedând-ul doar pe cel de la 2-2. Jucătoarea din China a pus-o în dificultate pe Halep cu o defensivă extraordinară, cu o acoperite perfectă a terenului şi cu o sâcâietoare lovitură. Zheng a fost pe tot terenul, a dat lovitura potrivă din locul potrivit, a jucat variat şi eficient, lăsând-o aproape fără replică pe sportiva română. Adevărat este că şi Halep a contribuit la succesul şi spectacolul făcut de Zheng cu un pic de nerăbdare, cu greşeli şi cu soluţii nepotrivit alese din poziţii care cereau o altfel de abordare.

Condusă cu 5-3, Halep a luat întâi ghemul de 4-5. apoi Zheng a servit pentru set, dar nu l-a închis. Parcă aşa cum jocul ei fructuos a apărut brusc oarecum, tot aşa s-a stins. Slice-ul, principala ei armă, nu a mai ajutat-o deloc. Mingea aceea care abia sărea în terenul adversarei şi care i-a adus multe puncte s-a oprit din ce în ce mai des în fileu, iar liderul WTA a simţit că e momentul să apese pe acceleraţie. Halep a diminuat numărurl erorilor, a trimis lovitura câştigătoare după ce a fost mai răbdătoare şi a primit în acelaşi timp cadourile rivalei.

Zheng nu putea păstra acel ritm sufocant şi a cedat iniţiativa şi controlul jocului. De partea cealaltă, spectacolul a început să fie făcut de către câştigătoarea ultimei ediţii a turneului de la Roland Garros.

De la 3-5, Halep a câştigat zece ghemuri la rând, adică toate ce au urmat. După primele patru, setul i-a revenit, cu 7-5, în aproape 50 de minute de joc. După următoarele şase, Halep pus capăt partidei, cu 6-0, după o oră şi 17 minute.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 100.000 de lire sterline (113.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wilmbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

România are două jucătoare în turul al III-lea la Wimbledon, pe Simona Halep şi pe Mihaela Buzărnescu.

SIMONA HALEP – SAISAI ZHENG 7-5, 6-0, game set şi meci.

SIMONA HALEP – SAISAI ZHENG, 7-5, 4-0, debut fulminant în setul secund.

UPDATE: SIMONA HALEP SAISAI ZHENG 7-5, Simona câştigă primul set

UPDATE: SIMONA HALEP SAISAI ZHENG 5-5, Simona face break.

UPDATE. SIMONA HALEP SAISAI ZHENG 3-5. Simona sereşte pentru a rămâne în set.

UPDATE: Simona Halep – Saisai Zheng 3-3. Simona nu se poate desprinde.

UPDATE: Su-Wei Hsieh se califică în turul al treilea, la Wimbldon, fază în care ar putea evolua cu Simona Halep. Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012. 

UPDATE 16:05: Pella a câștigat tiebreak-ul setului patru al duelului cu Cilic, astfel că partida Simonei Halep, următoare pe același teren, nu va începe mai devreme de ora 17.10.

SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT WIMBLEDON 2018. Câştigătoarea meciului SIMONA HALEP – SAISAI ZHENG va juca în turul al treilea cu învingătoarea dintre Su-Wei Hsieh (Taipei, 48 WTA) – Lara Arruabarrena-Vecino (Spania, 88 WTA). EUROSPORT transmite, joi, în jurul orei 16:15, SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO.

SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT WIMBLEDON 2018. În primul tur, Simona Halep a învins-o pe japoneza Kurumi Nara, 6-2, 6-3, în timp ce Saisai Zheng s-a impus în fața compatrioatei Qiang Wang, scor 6-3, 4-6, 6-1. SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT WIMBLEDON 2018.

SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT WIMBLEDON 2018. cea mai bună performanţă pentru SIMONA HALEP la Wimbledon este semifinala din 2014. În 2017, românca a ajuns în sferturile de finală. SAISAI ZHENG n-a trecut niciodată mai departe de turul al doilea la Wimbledon.

SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT WIMBLEDON 2018. SIMONA HALEP SAISAI ZHENG se joacă în turul al doilea la WIMBLEDON 2018, joi, în jurul orei 16:00, LIVE STREAMING ONLINE VIDEO EUROSPORT. Simona Halep şi Saisai Zheng s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2015, la Shenzheng, scor 6-2, 6-3. EUROSPORT transmite, joi, în jurul orei 16:15, SIMONA HALEP SAISAI ZHENG LIVE STREAMING ONLINE VIDEO.