SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS: 6-2, 6-1. Simona Halep, în finală cu Garbine Muguruza la CINCINNATI

Stephens - Halep 2-6, 1-6. Simona e în finală la Cincinnati. Duel cu Garbine Muguruza pentru locul 1 mondial.

19 aug. 2017, 18:26
SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS: 6-2, 6-1. Simona Halep, în finală cu Garbine Muguruza la CINCINNATI

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat a doua oară în finala turneului de la categorie Premier 5 de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card. Halep este pentru a treia oară în acest an la un meci de locul 1 WTA, după ce a ratat oportunităţi similare în finala de la Roland Garros şi în sferturile de finală de la Wimbledon.

UPDATE 00:30 – Stephens – Halep 2-6, 1-6. Simona e în finală la Cincinnati! Românca a cedat doar trei game-uri în fața americancei și urmează să o întâlnească pe Garbine Muguruza, duminică.UPDATE: SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS 6-2,  în doar 28 de minute


SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING CINCINNATI. Meciul Simona Halep – Sloane Stephens se joacă, sâmbătă, nu înainte de ora 23.00, în semifinalele turneului de la Cincinnati. 

Ele se vor întâlni a doua oară în această lună. La 1 august, românca a învins-o, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americancă, în turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington. Scorul general al întâlnirilor directe dintre ele este de 4-2, pentru Halep.

În cealaltă semifinală, Garbine Muguruza a trecut de nr.1 WTA, Karolina Pliskova, scor 6-3, 6-2 şi s-a calificat în finală.

Simona Halep poate deveni numărul 1 mondial dacă va câştiga turneul.

Tot sâmbătă la Cincinnati este programată finala probei de dublu, în care vor juca perechea Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh (România/Taiwan) şi cuplul Yung-Jan Chan/Martina Hingis (Taiwan/Elveţia), cap de serie numărul 2. Această partidă va avea loc, duminică, în jurul orei 04.00, ora României.

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (1), pe britanica Johanna Konta, locul 7 WTA, Aceasta a fost prima victorie a româncei în faţa lui Konta în circuitul WTA, din patru partide. Halep a câştigat în acest an în faţa jucătoarei de origine australiană o partidă în Cupa Federaţiei, dispută la Mamaia.

Simona Halep ar fi trebuit să se impună cu uşurinţă, dar a ratat cinci mingi de meci în setul secund, două consecutive la 5-3 şi alte trei la rând, la 6-5. Ea are meritul de a nu-şi fi pierdut cumpătul în momentele dificile, ajutată fiind şi de Darren Cahill, care a intervenit de două ori, şi de a-şi fi ridicat foarte mult nivelul jocului când a fost în criză şi sub presiune

Halep a arătat o altă evoluţie în meciul cu Johanna Konta, superioară faţă de precedentele două partide jucate la Western&Southern Open, cu Taylor Townsend şi cu Anastasija Sevastova. Jucătoarea română a fost mai calmă şi mai concentrată, mai dispusă la efort şi mai inspirată.

Nesusţinută de primul serviciu, aflat la cote alarmante de nereuşită, românca a mizat foarte mult pe retur. În acelaşi timp, ea a cedat iniţiativa, a trimis des mingea pe centrul terenului, pentru a o lăsa pe adversară să deschidă unghiurile. Iar Konta nu a stat pe gânduri, şi-a luat responsabilitatea de a căuta loviturile decisive, dar a greşit mult, chiar din poziţii şi, mai ales, în momente favorabile, la numeroasele mingi de break avute. Când britanica a găsit marginile terenului, Halep şi-a pus în valoare mobilitatea ridicată şi a punctat decisiv.

Konta a fost prima care a rupt echilibrul cu un break, la 1-1. Halep a răspuns cu rebreak, a câştigat din nou pe serviciul adversarei la 3-2 şi a salvat un 0-40 la 4-2, pentru a se distanţa la trei ghemuri pe tabelă. La 5-3, Halep a fost condusă pe propriul serviciu cu 15-40, apoi a avut o minge de set, dar Konta a reuşit break-ul. A fost un moment care părea că-i readuce Simonei Halep starea de irascibilitate arătată în acest sezon american. Dar l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, care a reuşit să o liniştească şi, cu un rebreak, Halep a luat primul set, cu 6-4, după 46 de minute.

Konta a început setul secund câştigând pe serviciul adversarei, dar a continuat să greşească excesiv şi a pierdut următoarele patru ghemuri. Apoi, jocul s-a echilibrat din nou, însă Halep a reuşit să ajungă la 5-3 şi să servească pentru câştigarea partidei. Ea a avut 40-15, dar a irosit cele două mingi de meci, pentru că Johanna Konta a jucat la nivelul cel mai înalt de până atunci şi a străpuns apărarea rivalei. După ce a făcut cadou numeroase puncte, Konta a găsit resurse pentru lovituri excepţionale, egalând la 5 şi conducând în următorul ghem cu 40-15 pe serviciul româncei. Obligată de jocul adversarei şi după ce Cahill intervenise a doua oară, Halep nu a cedat şi şi-a ridicat şi ea nivelul evoluţiei, întorcând soarta ghemului în favoarea ei. A fost un moment care a mai slăbit încrederea Johannei Konta şi Halep a avut 40-0 pe serviciul ei. Penru că Johanna Konta a servit foarte bine, Halep a ratat toate cele trei mingi de meci şi setul a ajuns în tie-break. De această dată, Simona Halep nu a mai iertat şi a câştigat cu 7-1, punând capăt meciului după o oră şi 50 de minute de la start.

Învinsă în sferturi la Wimbledon de Konta, într-un meci ce putea să-i aducă locul 1 WTA , Halep are acum din nou ocazia să lupte pentru a deveni în premieră lider al WTA. Pentru această performanţă, ea are nevoie acum să câştige trofeul la Cincinnati.

Simona Halep a afirmat că a fost un pic prea nervoasă şi din acest motiv a ratat cinci mingi de meci înainte de a câştiga partida cu Johanna Konta, din sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

În penultimul act, Halep va evolua cu Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card. Ele se vor întâlni a doua oară în această lună. La 1 august, românca a învins-o, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americancă, în turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington. Scorul general al întâlnirilor directe dintre ele este de 4-2, pentru Halep.

În cealaltă semifinală vor evolua Karolina Pliskova din Cehia, locul 1 WTA, şi spaniola Garbina Muguruza, locul 6 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 128.330 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Simona Halep a ajuns anul trecut tot în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE. Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale în valoare de 2.536.154 dolari, după ce a învins-o pe britanica Johanna Konta, cu 6-4, 7-6 (1). SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE În această noapte, Halep joacă cu Sloane Stephens, jucătoarea americană pe care a învins-o în urmă cu două săptămâni. SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Victorie muncită 

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Halep a reuşit să câştige într-o oră şi 50 de minute. 

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Simona a început cu dreptul (1-0), dar apoi a cedat următoarele două ghemuri (1-2). Halep a legat apoi patru ghemuri la rând, pe fondul unui joc foarte strâns, ajungând la 5-2. Românca i-a permis adversarei să se apropie la 5-4, ratând o minge de set, dar a încheiat primul act cu un break la zero (6-4).

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Konta (26 ani, 7 WTA) a debutat în setul al doilea cu break, însă a urmat o nouă serie splendidă de patru ghemuri a Simonei (4-1), care apoi a condus cu 5-2. Halep a ratat două mingi de meci la 5-3, iar apoi Konta a restabilit egalitatea, 5-5. Britanica a fost aproape să preia conducerea, dar Simona a salvat două mingi de break şi a făcut 6-5. Halep a avut apoi 40-0 pe serviciul britanicei, dar a ratat cele trei noi mingi de meci şi jocul a ajuns în tiebreak. Halep a dominat tiebreak-ul, adjudecat cu 7-1.

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Puțini ași

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Halep (25 ani) a avut 3 aşi în acest meci, a făcut două duble greşeli, salvând 13 din cele 17 mingi de break create de Konta. Românca a avut 15 winners şi a comis 17 erori neforţate.

De partea cealaltă, Konta a adunat 4 aşi, a făcut o dublă greşeală, a salvat 6 din cele 11 mingi de break, a reuşit 26 de mingi direct câştigătoare, dar a făcut şi 34 de erori neforţate.

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Scorul meciurilor directe dintre Halep şi Konta este acum de 3-3. Konta s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, şi la Wimbledon în sferturi, luna trecută, cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. În afara victoriei de la Cincinnati, Simona a mai obţinut două succese în Fed Cup, cu 6-1, 6-3, pe 23 aprilie, la Mamaia, şi în 2014, la Budapesta, cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, unde Halep s-a impus cu 10-2.

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Cât e scorul direct

SIMONA HALEP-SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO STREAM ONLINE Românca şi-a asigurat un cec de 128.330 dolari şi 350 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu americanca Sloane Stephens, care a dispus în sferturi cu 6-1, 7-6 (3) de germanca Julia Goerges. Halep are 4-2 în meciurile directe cu Stephens (24 ani, 151 WTA), câştigând ultimele trei meciuri, cel mai recent acum două săptămâni, la Washington, în primul tur, cu 7-6 (3), 6-0.

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în faţa Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, învinsă de Angelique Kerber.