Simona Halep va juca finala de la Madrid cu Kristina Mladenovic. Organizatorii au anunţat ora de start

Simona Halep-Kristina Mladenovic este finala din acest an a turneului de tenis de la Madrid, patronat de Ion Ţiriac. Simona este deţinătoarea titlului, în timp ce Mladenovic a fost eliminată anulş trecut încă din primul tur, de Laura Siegemund.

12 mai 2017, 20:16
Simona Halep va juca finala de la Madrid cu Kristina Mladenovic. Organizatorii au anunţat ora de start

Kristina Mladenovic a câştigat vineri seara cu 6-4, 7-6 (4) semifinala cu Svetlana Kuzneţova şi o ajută indirect pe Simona Halep să revină pe locul 4 în topul mondial. Un eventual succes al Kuzneţovei la Madrid, ar fi însemnat că Halep urcă doar pe locul 5.

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, Simona Halep şi Kristina Mladenovic vor disputa finala celei de-a 16-a ediţii a turneului de la Madrid. Meciul este programat după finala băieţilor, un clasic Rafa Nadal – Novak Djokovic, care se va juca de la ora 17.00.

Halep şi Mladenovic s-au mai întâlnit de patru ori până acum, franţuzoaica având avantaj în disputele directe, scor 3-1. Ultimul meci, jucat în urmă cu două luni, în optimi la Indian Wells, a fost câştigat de ea, cu un dublu 6-3. Singura victorie a lui Halep datează din 2015, de la Cincinnati.

„Kiki” Mladenovic are un sezon excepţional ea ajungând deja pe locul 16 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare din carieră. Dacă va câştiga în faţa lui Halep ea va urca pe locul 13 şi, mai mult decât atât, se va instala în fotoliul de lideră a ierarhiei pentru Turneul Campioanelor din toamnă, de la Singapore. Mladenovic, care va împlini duminică 24 de ani, are părinţi sârbi, tatăl său fiind fost handbalist în naţionala Iugoslaviei, iar mama sa voleibalistă.