SIMONA HALEP vs MADISON KEYS în finala de la Montreal

Jucătoarea americană de tenis Madison Keys, locul 12 mondial şi favorită 10, a învins-o pe slovena Kristina Kucova, locul 121 mondial, scor 6-2, 6-1, şi s-a calificat în finala turneului de la Montreal, unde o va întâlni pe Simona Halep.  

31 iul. 2016, 07:04
SIMONA HALEP vs MADISON KEYS în finala de la Montreal

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) a câştigat, sâmbătă, meciul cu sportiva germană Angelique Kerber (poziţia a doua WTA), scor 6-0, 3-6, 6-2, semifinala turneului Premier 5 de la Montreal, Canada.

Meciul a durat o oră şi 38 de minute. Simona a făcut un prim set perfect, nu şi-a cedat serviciul şi a returnat excelent, câştigând toate puncte pe serviciul 2 al lui Kerber. Halep a condus cu 3-2 şi break avans în setul doi, dar a avut o cădere pe final şi unele momente de nervozitate, iar germanca a dus meciul în decisiv fără a străluci. Kerber a început cu break setul trei şi conducea cu 2-0. Dar Halep şi-a regăsit liniştea interioară şi loviturile foarte bune din primul set, reuşind şase game-uri consecutive pentru a obţine victoria.

Angelique Kerber (28 de ani) a avut o zi slabă la serviciu, cu şapte duble greşeli şi doar 33% procentaj de reuşită pe serviciul 2. Germanca i-a oferit 17 oportunităţi de break adversarei, iar 7 au fost speculate de către Halep.

Românca a avut cifre mai bune decât germanca atât în privinţa mingilor direct câştigătoare (27-25), cât şi a erorilor neforţate (24-52). 

În urma acestui rezultat, scorul întâlnirilor directe a devenit 4-2 pentru Halep. Simona şi-a luat revanşa pentru cele două înfrângeri în minimum de seturi suferite în acest an, în Fed Cup şi Wimbledon (sferturile de finală).

Pentru accederea în finala competiţiei din Canada, Simona Halep şi-a asigurat 585 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 241.840 de dolari.

În ultimul act de la Montreal, românca în vârstă de 24 de ani va juca împotriva americancei Madison Keys (SUA, poziţia 12 WTA).