Simplu şi delicios: Gustări ideale pentru mămicile care alăptează

Săptămâna 1- 7 august este declarată la nivel mondial Săptămâna Alăptării.

31 iul. 2014, 20:46
Simplu şi delicios: Gustări ideale pentru mămicile care alăptează

Stii deja cat de importanta e alimentatia ta in lunile magice in care iti alaptezi puiul la san. Specialistii recomanda ca, in toata aceasta perioada, sa mananci cu 500 de calorii in plus fata de aportul normal. Asta inseamna sa te axezi pe alimente bogate in proteine, vitamine, minerale si grasimi sanatoase – cu alte cuvinte, o concentratie mare de nutrienti intr-o cantitate mica de hrana. Fructele si legumele proaspete trebuie sa fie la ordinea zilei (iar acum, pe timp de vara, ai din belsug de unde sa alegi). Pentru un plus de inspiratie, arunca o privire pe sugestiile de mai jos, propuse de BabyZone.com.

1. O portie de cereale integrale

Cerealele nu sunt doar pentru micul dejun, ci pot constitui o gustare satioasa in orice moment al zilei, mai ales daca esti pe fuga si nu ai timp sa-ti gatesti ceva. Marele lor avantaj: amestecul de carbohidrati complecsi, calciu, vitamine si minerale pe care il contin.

2. Branzeturi si biscuiti cu multicereale

Branzeturile (in special sortimentele tari) iti ofera calciu si proteine, in timp ce biscuitii crocanti cu multicereale iti asigura necesarul de fibre. Sfat: Alege biscuiti cu un continut redus de sare si grasimi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Alimente alergenice la care trebuie să renunţi când alăptezi