Simptome ale stresului pe care să nu le ignori

Stresul este unul dintre procesele naturale ale corpului. Când avem o afecțiune externă, stresul generează un răspuns de apărare, care poate fi fiziologic sau psihologic. Aceste răspunsuri te ajută să faci față oricăror situații din viață.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 08:59
Simptome ale stresului pe care să nu le ignori

Aceste simptome provin din instinctul uman pentru supraviețuire, care implică și organe precum inima sau creierul. Dar stresul poate deveni o problemă când simptomele sunt recurente. Din acest motiv, stresul a devenit astăzi un stil de viață, iar simptomele sunt pur și simplu ignorate, el devenind astfel o tulburare cronică pentru un număr tot mai mare de oameni.

Așadar, este esențial să cunoști simptomele stresului și să identifici răspunsurile organismului.

Durerea de cap

Persoanele care exprimentează zilnic durere de cap se confruntă cu stres. Starea emoțională a unei persoane determină contractarea vaselor de sânge, scăderea fluxului sangvin către creier și creșterea tensiunii. De fapt, atunci când acest lucru se întâmplă regulat, poate fi însoțită de sensibilitate la lumină, iritabilitate și probleme cu vederea.

Citeşte şi Ai frecvent dureri de cap? Aceste alimente te pot ajuta

Probleme digestive

Tulburările digestive sunt adesea ignorate atunci când vine vorba de stres. La urma urmei, majoritatea oamenilor le asociază cu probleme de stomac sau obiceiuri alimentare nesănătoase. În realitate, aceste două probleme au o legătură strânsă: sistemul digestiv are o legătură puternică cu neurotransmițătorii creierului. Producția excesivă de hormon de stres (cortizol) crește producția de secreții acide și cauzează probleme ca arsuri stomacale, indigestie și dureri abdominale recurente, ceea ce duce la greață și vărsături.

Pierderea excesiva a părului

Este normal să pierzi o anumită cantitate de păr în fiecare zi. Ca rezultat al stresului, cu toate acestea, s-ar putea să observi că numărul de fire de păr pierdute este mult mai mare. Modificările hormonale declanșate de stres pot afecta circulația în interiorul scalpului. În timp ce anumite produse sunt destinate combaterii problemei numite cădere de păr, ar trebui să încerci să menții sub control stresul, apoi să vezi rezultatele.

Durere de spate (zona inferioară)

Durerea de spate care se dezvoltă în zona inferioară este un simptom comun la persoanele a căror activitate sau stil de viață le cere să stea mai mult timp în același loc. Durerea este produsă de tensiunea musculară și circulația sangvină deficitară. Stresul poate fi una dintre cauzele care stau la baza durerii de spate, deoarece accentuează durerea și rigiditatea.

Citeşte şi Trucuri ca să scapi de durerea de spate

Lipsa sau creșterea poftei de mâncare

Există oameni care nu pot mânca nimic când sunt stresate, în timp ce alții cred că prin mâncare se pot relaxa. Modificările acestea rezultă dintr-un dezechilibru al sistemului nervos, care este provocat de acea parte a creierului care răspunde de foame. Este esențial să acorzi atenție acestor modificări care pot provoca creștere sau scădere în greutate.

Cele mai bune alimente împotriva stresului