Simptome banale care pot indica o problemă de sănătate

Chiar dacă ne încăpățânăm și spunem că noi suntem puternici, la un moment dat organismul ne transmite că nu mai poate. Iar simptomele, pe care de multe ori alegem să le ignorăm, ne spun că starea de sănătate a corpului nu este foarte bună și că el are nevoie de ajutorul nostru.

04 aug. 2017, 08:40
Simptome banale care pot indica o problemă de sănătate

Simptomele care pot indica o problemă de sănătate sunt:

Modificări în greutate

Dacă nu ai făcut nicio schimbare în alimentație și nici nu te-ai apucat de sport dar ai slăbit sau te-ai îngrășat cu două-trei kilograme, înseamnă că metabolismul tău a fost afectat. În plus, potrivit specialiștilor, creșterea sau pierderea în greutate apare în urma stresului sau a altor tulburări pe fond nervos.

Tulburări de somn

Pe lângă insomnie, tulburările de somn pot indica anxietate sau depresie. În plus, o influență asupra somnului poate avea tratamentul medicamentos pentru artrită, astm, hipertiroidism  sau disfuncții cognitive ( scăderea capacității de concentrare, tulburări de atenție, scăderea capacității de a memora lucruri noi).

Schimbări de dispoziție

Toată lumea se confruntă cu schimbări de dispoziție, dar iritabilitatea sau sensibilitatea excesivă pot un semn al unor probleme de sănătate psihice. Fluctuațiile între sentimente de bucurie și de tristețe, care se modifică fără motive, sunt îngrijorătoare. Pot indica depresia.

Oboseală

Dacă te simți obosită după o zi în care ai muncit foarte mult, este normal. Însă atunci când oboseala persistă mai multe zile, chiar și atunci când te odihnești suficient și mănânci, înseamnă că organismul vrea să-ți spună ceva. Oboseala și lipsa de energie pot indica schimbări hormonale care, în timp, cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet. 

Căderea părului

Atunci când metabolismul nu-și îndeplinește funcția, și părul are de suferit. Căderea părului și firele uscate sunt simptome care spun că circulația sangvină de la nivelul scalpului este deficitară. În plus, și stresul provoacă căderea părului.

Alte simptome care indică o problemă de sănătate sunt:

–    Unghii fragile
–    Alunițe noi sau care-și schimbă culoarea
–    Mâncărimi ale pielii
–    Constipație

Trucuri de slăbit din întreaga lume