Simptome pe care nu ar trebuie să le ignori! Pot indica degerături

Statul multă vreme în frig te poate lăsa cu degerături. Pot fi afectate degetele, obrajii, nasul, urechile și bărbia. Dacă oricare dintre acestea se înroșesc, ia măsuri din vreme.

RomaniaTV.net
22 dec. 2016, 10:24
Simptome pe care nu ar trebuie să le ignori! Pot indica degerături

Nu toate degerăturile deteriorează permanent pielea, dar te avertizează că trebuie să cauți adăpost repede. Un simptom comun al degerăturilor include senzația de piele foarte rece la atingere. Însă pe lângă astea, mai sunt și alte neplăceri care anunță eventualele degerături.

Îți amorțesc mâinile

Dacă nu te încălzești repede după ce stai mult în frig, există riscul să suferi de degerături în stadiu incipient. Acum, pielea expusă amorțește sau se confruntă cu mâncărimi și înțepături.

Apar vezicule cu lichid

Expunerea prelungită la frig duce la rigidizarea pielii, un simptom comun al degerăturilor, care indică posibile leziuni la nivelul țesutului. Dacă reușești să te încălzești în timpul acestei etape intermediare, numită degerături superficiale, este posibil să apară vezicule cu apă. Mergi de urgență la medic, pentru a împiedica leziunile să se agraveze. Orice expunere continuă la frig agravează degerăturile, provocând moartea țesutului.

Citeşte şi  5 obiceiuri la care trebuie să renunţi iarna, ca să nu te îmbolnăveşti

Încălzește-te corect

Dacă bănuiești că ai suferit de degerături, du-te într-o încăpere călduroasă. Apoi, udă zonele afectate cu apă caldă sau acoperă-le cu un prosop cald, aproximativ 30 de minute. Dacă este posibil, roagă pe cineva să verifice temperatura apei. De ce? Este posibil să ai pielea amorțită, ceea ce face dificil să-ți dai seama cât de fierbinte este apa. Deoarece pielea începe să se dezghețe, este posibil să se înroșească și să te confrunți cu senzații de furnicături.

Sfaturi ca să previi degerăturile

Pentru a nu te confrunta cu degerături, poartă îmbrăcăminte în straturi. Stratul inițial trebuie să te mențină uscat, următoarele materiale să-ți izoleze corpul, iar stratul superior trebuie să fie rezistent la apă și vânt. La fel de importante sunt și șosetele groase, pantofii impermeabili, mănușile și căciulile.

Află aici de ce ne amorțesc mâinile