Simptome sarcină: Când este cazul să te îngrijorezi şi când nu

Sarcina inseamna o imensa bucurie, dar si multe stari de rau: dureri, usturimi, mancarimi, greturi, voma etc. Multe dintre aceste simptome de sarcina sunt normale, insa unele pot insemna probleme serioase. Afla cand este cazul si cand nu este cazul sa te ingrijorezi cu privire la simptomele de sarcina.

29 dec. 2013, 08:39
Simptome sarcină: Când este cazul să te îngrijorezi şi când nu

1. Greturile de dimineata

Greturile de dimineata sunt ceva comun. Nu exista, insa, un nivel „normal”. Normalitatea difera de la o persoana la alta. Daca te hidratezi si te hranesti corespunzator, greturile si varsaturile nu vor face rau bebelusului. Cele mai multe dintre femei scapa de aceste simptome dupa primul trimestru. Sunt insa femei care vor continua sa le aiba pana la nastere. Se spune ca greturile de dimineata sunt un semn ca sarcina se dezvolta fara probleme, insa daca nu le ai nu trebuie sa te ingrijorezi ca e ceva in neregula. Oricum, pentru orice incertitudine, vorbeste cu medicul ginecolog.

2. Crampe

Durerile si crampele sunt la ordinea zilei in timpul sarcinii, in special in primul trimestru, atunci cand are loc implantarea ovulului fecundat. Apoi, ligamentele se intind, pielea se dilata, astfel incat sa fie loc pentru dezvoltarea micutului. Spre finalul sarcinii, crampele pot fi semn ca se apropie nasterea.

Indiferent de saptamana de sarcina in care esti, daca durerile de burta sunt prelungi, intense si insotite de sangerari sau scurgeri de fluide, mergi de urgenta la medic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.