Simptomele leucemiei, „boala sângelui alb”

Simptomele pot fi de multe ori înșelătoare sau pot avea mai multe cauze. Iată care sunt cele mai neobișnuite semnale transmise de corpul tău cu referire la „boala sângelui alb", leucemia!

RomaniaTV.net
07 aug. 2017, 08:52
Simptomele leucemiei, „boala sângelui alb”

În timpul unui control de rutină chiar dacă nu ai nici un simptom care să te alarmeze este posibil să descoperi că în organismul tău se petrec anumite nereguli.

Practic, leucemia este o formă de cancer ce se anunță prin apariția anumitor pete pe suprafața pielii, puncte mici roșiatice mai ales în zona feței, a spatelui sau pe brațe din cauza faptului că sângele nu reușeșete să se coaguleze.

Deși la prima observare a acestor mici bubițe te poate duce cu gândul la o alergie sau o simplă iritare a tegumentului, în realitatea problema este mult mai gravă.

Numărul de trombocite fiind în scădere, vasele de sânge se sparg cu ușurință și apar acele mici firișoare roșii ce pot fi confundate în primă fază mai ales dacă apar pe ten cu cuperoză.

Noduli sau ganglioni inflamați

Leucemia apare atunci când măduva spinării nu mai poate produce trombocite, celule roșii și albe sănătoase. Din păcate celulele albe responsabile cu menținerea sistemului imunitar puternic scade și astfel organismul este predispus la tot felul de infecții, aceasta fiind și cea mai frecventă cauză ce duce la inflamarea ganglionilor.

În anumite stadii ale bolii nodulii pot fi observați cu ușurință în zone precum stomac, gât, subraț sau în zona inghinală. Dacă observi că de mai bine de o săptămână aceste zone ganglionare au început să se umfle nu mai aștepta și mergi imediat la medicul de specialitate.

Dureri de cap tot mai dese

Un alt simptom al acestei maladii este durerea de cap însoțită adesea de transporații nocturne și abundente, precizează jurnaliștii de la site-ul caring.com.

Și culoarea pielii de la nivelul feței capătă o nuanță albicioasă precum varul deoarece circulația sangvină devine deficitară și restricționată mai ales la nivelul măduvei spinării.

Dureri de oase și articulare

Cel mai bun indicator al apariției leucemiei este durerea de oase. De principiu se petrece în momentul în care în măduva spinării se acumulează prea multe celule albe anormale, astfel se poate resimți o durere surdă în zona cea mai afectată a spatelui sau o mică înțepătură. Cele mai expuse oas la a resimți aceste dureri sunt cele mari de la mâini și de la picioare.

Oboseală constantă

Celulele roșii sunt responsabile cu oxigenarea organismului iar când numărul acestora scade apare senzația de slăbiciune, de epuizare, de oboseală permanentă, nu mai găsești resurse de energie pentru a te concentra și de a face lucruri simple precum statul în picioare.

Dacă nici după câteva zile de repaos total și odihnă aceasta nu dispare mergi la medicul de specialitate, nu mai aștepta apariția nici unui alt simptom.

Dificultăți de respirație și infecții dese

Tocmai lipsa de oxigenare corespunzătoare a organismului tău te face să întâmpini dificultăți de respirație, sau să simți că nu ai aer suficient, confruntându-te astfel și cu starea de leșin.

Imunitatea fiind scăzută te poți confrunta cu febră ce durează mai mult decât în cazul unei banale răceli și să fii mai predispus la alte afecțiuni precum meningită, sinuzită, dureri în gât, roșu în gât.

Cel mai dur simptom al acestei boli este sângerarea fără motiv și asta din cauza faptului că sângele nu se coagulează corespunzător. Astfel te poți confrunta cu sângerări nazale, gingivale sau vânătăi inexplicabile.

Află ce pericole ascund sângerările intermenstruale AICI