Simptomul pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată. Ţi-ar putea salva viaţa

O mică durere în gât, o durere la umăr sau la un picior, dacă sunt trecătoare cu siguranță uităm de ele și nici nu trecem pe la doctor să aflăm dacă este ceva în neregulă. Totuși, un simptom nu ar trebui ignorat niciodată: durerile sau înțepăturile care apar în zona inimii. Iată ce au descoperit câțiva oameni de știință din Canada.

31 oct. 2014, 17:20
Simptomul pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată. Ţi-ar putea salva viaţa

Inima ta nu se oprește niciodată. Pompează cel puțin 5,5 litri de sânge în corpul tău în fiecare zi, în fiecare noapte. Ai putea crede că dacă simți o înțepătură este doar pentru că a obosit, însă nu ar trebui să ignori acest simptom. Orice senzație neplăcută la inimă poate semnala probleme cardiovasculare mai târziu în viață.

Potrivit studiului cercetătorilor din Canada, femeile au tendința să întârzie mai mult să meargă la doctor spre deosebire de bărbați. Mai exact, mai degrabă ar aștepta ca simptomele să se înrăutățească înainte să vadă un specialist.

De multe ori bolile cardiovasculare sunt percepute ca aparținând bărbaților, de către femei, însă studiul a arătat că și femeile suferă în același număr de astfel de boli. Diferența este că femeile le descoperă mai târziu, tocmai pentru că așteaptă ca simptomele să se înrăutățească.

De asemenea, aceste probleme pot apărea și la vârste de 30 de ani și este foarte important să mergi la medicul specialist imediat cum simți că ceva ar putea fi în neregulă. Astfel poți preveni o boală care se agravează în timp, fără să știi.

Cum poți preveni bolile cardiovasculare

Vinul roșu ajută

Poți bea un pahar mic de vin roșu la cină, recomandă specialiștii, pentru o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular. Alcoolul băut în cantități moderate poate scădea șansele acestor boli să se dezvolte cu 25%.

Mai puțină sare

Când consumi multă sare, se eliberează mai multă apă în sânge, iar asta înseamnă că inima ta va avea de pompat o cantitate mai mare de lichid și poate obosi. Limitează consumul de sare cât mai mult.

Odihnește-te destul

Culcă-te devreme și dormi cât ai nevoie ca să te simți bine. Un organism odihnit înseamnă și o inimă sănătoasă, pe lângă multe alte beneficii.

Fii mai calmă!

Dacă ești stresată tot timpul, în organismul tău se eliberează hormonul cortizol, ce îți face inima să bată repede și îți face și tensiunea să crească. Prea mult cortizol în corp poate dăuna vaselor de sânge. Sportul este un bun mod să te relaxezi.

Sursa: avantaje.ro