SIMULARE BAC 2018 ROMÂNĂ EDU.RO. Subiecte şi barem REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a, la simulare bacalaureat 2018

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Luni începe simularea examenului naţional de Bacalaureat 2018, ce se va desfăşura în perioada 19-22 martie, pentru elevii de clasele XI-a şi a XII-a, prima probă susţinută de către liceeni fiind cea de la limba şi literatura română. Mediafax vă prezintă subiecte şi barem la română, la simulare BAC 2018.

18 mart. 2018, 20:23
SIMULARE BAC 2018 ROMÂNĂ EDU.RO. Subiecte şi barem REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a, la simulare bacalaureat 2018

IMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Ministerul Educaţiei a anunţat organizarea simulării examenului naţional de Bacalaureat 2018 în perioada 19 – 22 martie pentru elevii de clasele a XI-a şi a XII-a. Probele vor fi susţinute la limba şi literatura română, proba obligatorie de profil şi una la alegere a profilului. Luni va fi susţinută prima probă, la limba şi literatura română.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

„Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 22 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Mediafax va publica subiecte şi barem la simulare Bacalaureat 2018 la proba de limba română imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ.  Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018:

12-13 februarie – proba de limba şi literatură română oral

14-15 februarie – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

16, 19, 20 februarie – evaluarea competenţelor digitale

21-22 februarie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

25 iunie – limba şi literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afişarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 şi depunerea contestaţiilor

5-8 iulie – soluţionarea contestaţiilor

9 iulie – afişarea relutatelor finale la BAC 2018