SIMULARE BACALAUREAT ROMÂNĂ 2018, probleme la prima probă. Trei elevi au fost eliminaţi din examen

SIMULARE BACALAUREAT 2018. Trei elevi din judeţul Iaşi au fost eliminaţi din examen de la simularea de astăzi a examenului de Bacalaureat pentru încercare de fraudare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi atrag atenţia cu privire la acest aspect, subliniind că efectele încercării de fraudare a examenului de Bacalaureat propriu-zis sunt mult mai serioase, iar această întâmplare ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru aceşti elevi.

19 mart. 2018, 15:45
SIMULARE BACALAUREAT ROMÂNĂ 2018, probleme la prima probă. Trei elevi au fost eliminaţi din examen

SIMULARE BACALAUREAT 2018. Elevii din Iaşi au susţinut examenul în 47 de centre de simulare din judeţ, iar subiectele au fost descărcate la timp şi în cele mai bune condiţii, menţionează reprezentanţii ISJ.

SIMULARE BACALAUREAT 2018. La clasa a XI-a au fost înscrişi 5.745 de elevi, dintre care 5.456 au fost prezenţi, iar 289 au absentat, realizându-se un procent de prezenţă de 94.97%. La clasa a XII-a au fost înscrişi 5.376 de elevi, dintre aceştia fiind prezenţi 5.037 de elevi, iar 339 au absentat, prezenţa fiind de 93.69%.

SIMULARE BACALAUREAT 2018. Nu au lipsit incidentele în Iaşi. Trei elevi din judeţ au fost eliminaţi din examen de la simularea de luni a examenului de Bacalaureat pentru încercare de fraudare.

Simularea examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat însă normal în afara celor trei încercări de fraudare.

Vezi şi: BAREME ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2018. Subiecte REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a, conform EDU.RO

SIMULARE BACALAUREAT 2018. Marți simularea va continua cu Limba şi literatura maternă, miercuri elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar joi proba la alegere.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.